r
Nosalty Logó

Mughlai csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Mughlai csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    437 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    2663 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    9523 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6689.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    2348 mg
  • Nátrium
    2845 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1747.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    440 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    449 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    10654 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    38092 micro
  • Lut-zea
    2134 micro
Összesen 2294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1702 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, és egy kis kurkumával elkevert joghurtban hűtőbe tesszük 1-2 órára (még jobb, ha egész éjszakára).
  2. A hagymát a gheen megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és gyömbért is. Közben a fűszereket is a sülő hagymára szórjuk.
  3. Késes aprítóban a sárgarépát, szárzellert, petrezselymet pépesre aprítjuk, és a sülő hagymához adjuk, 1-2 percig sütjük, majd a joghurtos csirkét is a lábasba tesszük, tovább pirítjuk, hogy kifehéredjen a hús.
  4. A kesudióból hagyunk néhány szemet a tálaláshoz, a többiből néhány kanál vízzel a késes aprítóban kesudió tejfölt készítünk, amit szintén a húsra kanalazunk.
  5. Ezután a narancs héját belereszeljük a sülő ételbe, majd levét is belecsavarjuk.
  6. Végül a felkockázott paradicsomkonzervet és a kókusztejet is hozzáadjuk az ételhez, és 7-8 percig főzzük.
  7. Tálalásnál megszórjuk az egész kesudiókkal és koriandezzölddel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3188
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mughlai csirke
Évi néni 1830 recept

Családom egyöntetűen nagyon szereti az indiai konyhát. Ezt az ételt egyszer fiam ette egy étteremben, igen ízletesnek találta. Bonyolultnak kinéző, ám ugyanolyan egyszerű és gyorsan elkészíthető fogás, mint általában az indiai ételek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...