r
Nosalty Logó

Marhahúsos rakott brokkoli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Marhahúsos rakott brokkoli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rakott brokkoli

Besamel

1042
Kalória
52.1g
Fehérje
95.8g
Szénhidrátok
44.2g
Zsír
361g
Víz
137.2g
Koleszterin
8.1g
Rost
13.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rakott brokkoli

Besamel

Összesen 1042 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rakott brokkoli

Besamel

Összesen 4168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rakott brokkoli

Besamel

Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    416 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    2295 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 1042 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    208.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10532.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    3063 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2727 mg
  • Nátrium
    3926 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1747 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    617 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1662 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1399 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    9181 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10149 micro
Összesen 4168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

Rakott brokkoli

  1. Őároljuk üvegesre a finomra vágott vöröshagymát, utána adjuk hozzá az apróra vágott szárzellert, fokhagymát, és pároljuk tovább.
  2. Ezután jöhet bele a darálthús, sózzuk és borsozzuk, majd jól pirítsuk át. Öntsük fel fehérborral, és forraljuk át. Amikor besűrűsödött, akkor adjuk hozzá a párolt rizst, amivel kavarjuk össze.
  3. A brokkolit szedjük rózsáira, a szárát vágjuk apró kockákra. (ha nagyon fás, hámozzuk meg). Sós, lobogó vízben a rózsákat 1-2 percig főzzük, utána szedjük ki. A szára keményebb, azt főzzük tovább, kb. 4-5 percig, utána szedjük ki.
  4. Egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: először a ragut, amire jöhet a brokkoli, arra a besamel és egy adag reszelt sajt. Ezt ismételjük meg mégegyszer.
  5. 220°C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.

Besamel

  1. A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük a tejjel, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  2. Ízesítsük sóval, szerecsendióval. Adjuk hozzá a finomra vágott snidlinget és petrezselymet és a reszelt parmezánt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes besamel mártás harmóniája garantáltan levesz mindenkit a lábáról. Az elkészítése egyszerű, mégis egy igazán ínycsiklandó fogást varázsolhatunk az asztalra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!