Marcipános répatorta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Zorika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
22g sárgarépa8 kcal
-
12g törökmogyoró75 kcal
-
12g mandula71 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14g tojássárgája45 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g pálinka4 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
Összesen
586
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
220g sárgarépa80 kcal
-
120g törökmogyoró755 kcal
-
120g mandula708 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
140g tojássárgája451 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
16g pálinka37 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
Összesen
5856
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
12.3g sárgarépa4 kcal
-
6.7g törökmogyoró42 kcal
-
6.7g mandula39 kcal
-
2.8g zsemlemorzsa11 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
7.8g tojássárgája25 kcal
-
16.7g cukor65 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.9g pálinka2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
11.1g tojásfehérje6 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.6 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 686 micro
-
β-karotin 1638 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
586
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.6 g
Zsír
-
Összesen 209.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4850.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 993 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 603 mg
-
Foszfor 1934 mg
-
Nátrium 1110 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 895.7 g
-
Cukor 753 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 501.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2172 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 476 micro
-
Kolin: 1244 mg
-
Retinol - A vitamin: 519 micro
-
α-karotin 6864 micro
-
β-karotin 16378 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2048 micro
Összesen
5856
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 382 micro
-
β-karotin 912 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
22 dkg sárgarépa
-
12 dkg törökmogyoró
-
50 g zsemlemorzsa
-
50 g finomliszt
-
1 kk sütőpor
-
7 db tojássárgája
-
30 dkg cukor
-
2 ek pálinka
-
5 db tojásfehérje
-
1 csipet só
A mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
- A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük.
- A mogyorót, mandulát, zsemlemorzsát, lisztet és a sütőport összekeverjük.
- A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és a cseresznyepálinkával, majd belereszeljük a megmosott citrom és narancs héját.
- A tojásfehérjéket csipet sóval, és az apránként hozzáadott maradék, 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
- Óvatosan összedolgozzuk a tojáskrémmel, az egészet a mandulás-mogyorós keverékhez adjuk, végül lazán belekeverjük a sárgarépát.
- A masszát a formába simítjuk és középső rácson 45-55 percig sütjük. (tűpróba!)
- A formába hagyjuk langyosra, majd rácsra borítva teljesen kihűlni és konyharuhával letakarva 1 napig pihentetjük.
- Mázhoz:
- A porcukrot, a citromlét és a cseresznyepálinkát sűrű krémmé keverjük.
- A torta alá sütőpapírral letakart tálcát helyezünk, aztán határozott mozdulattal a torta közepére öntjük a mázat és egyenletesen elsimítjuk úgy, hogy az oldalán szépen-ritkásan lefolyjon.
- 15-20 percre 100 fokra előmelegített, de kikapcsolt sütőbe tesszük, amelynek ajtaját fakanállal kitámasztjuk.
- Hűvös, levegős helyen további 1 napig szárítjuk.
- Díszítéshez a marcipánt erőteljesen átgyúrjuk.
- A narancssárgából ujjnyi vastag rudakat sodunk. 20 db 1 cm vastag szeletre vágjuk, majd tenyerünk-ujjaink között egyik végén elkeskenyedő, répaformára sodorjuk, és villával berovátkázzuk.
- A zöld marcipánt porcukorral meghintett munkalapon kinyújtjuk és almalyukasztóval 40 pici korongot szúrunk ki. Levélkéket formázva összecsippentjük őket és kettőt-kettőt a répák vastagabb végére nyomunk.
- A tortán kijelölt szeletek mindegyikére egy-egy répát ültetünk, a torta közepére pedig hármat-négyet.
- Tojásdrazséval díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19643
- Feltöltés dátuma: 2010. április 13.
Ajánló
Kítünő húsvéti torta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Zorika
2 recept
Ezt a receptet valamilyen folyóíratban találtam pár évvel ezelőtt, gondoltam megosztom veletek.