r
Nosalty Logó

Marcipános répatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zorika
Marcipános répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    686 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4850.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    895.7 g
  • Cukor
    753 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    1244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    6864 micro
  • β-karotin
    16378 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2048 micro
Összesen 5856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    382 micro
  • β-karotin
    912 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
  2. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük.
  3. A mogyorót, mandulát, zsemlemorzsát, lisztet és a sütőport összekeverjük.
  4. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és a cseresznyepálinkával, majd belereszeljük a megmosott citrom és narancs héját.
  5. A tojásfehérjéket csipet sóval, és az apránként hozzáadott maradék, 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  6. Óvatosan összedolgozzuk a tojáskrémmel, az egészet a mandulás-mogyorós keverékhez adjuk, végül lazán belekeverjük a sárgarépát.
  7. A masszát a formába simítjuk és középső rácson 45-55 percig sütjük. (tűpróba!)
  8. A formába hagyjuk langyosra, majd rácsra borítva teljesen kihűlni és konyharuhával letakarva 1 napig pihentetjük.
  9. Mázhoz:
  10. A porcukrot, a citromlét és a cseresznyepálinkát sűrű krémmé keverjük.
  11. A torta alá sütőpapírral letakart tálcát helyezünk, aztán határozott mozdulattal a torta közepére öntjük a mázat és egyenletesen elsimítjuk úgy, hogy az oldalán szépen-ritkásan lefolyjon.
  12. 15-20 percre 100 fokra előmelegített, de kikapcsolt sütőbe tesszük, amelynek ajtaját fakanállal kitámasztjuk.
  13. Hűvös, levegős helyen további 1 napig szárítjuk.
  14. Díszítéshez a marcipánt erőteljesen átgyúrjuk.
  15. A narancssárgából ujjnyi vastag rudakat sodunk. 20 db 1 cm vastag szeletre vágjuk, majd tenyerünk-ujjaink között egyik végén elkeskenyedő, répaformára sodorjuk, és villával berovátkázzuk.
  16. A zöld marcipánt porcukorral meghintett munkalapon kinyújtjuk és almalyukasztóval 40 pici korongot szúrunk ki. Levélkéket formázva összecsippentjük őket és kettőt-kettőt a répák vastagabb végére nyomunk.
  17. A tortán kijelölt szeletek mindegyikére egy-egy répát ültetünk, a torta közepére pedig hármat-négyet.
  18. Tojásdrazséval díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19637
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 13.

Ajánló

Kítünő húsvéti torta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zorika 2 recept

Ezt a receptet valamilyen folyóíratban találtam pár évvel ezelőtt, gondoltam megosztom veletek.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...