r
Nosalty Logó

Maradékmentő tépett csirkés szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Maradékmentő tépett csirkés szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 2321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    3154 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8044.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    5003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    2462 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    12617 micro
  • Lut-zea
    2637 micro
Összesen 2321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    737 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 136 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Nyissuk ki a hűtőt és vegyünk magunkhoz mindent, amit úgy is kidobnánk pár nap múlva. Kezdjük a maradék sült hússal vagy grillcsirkével, de a főtt hús is játszhat. Ha csontos, szedjük le a csontról, tépjük nagyobb darabokra, és tegyük egy tepsibe.
  2. A tepsiben öntsük rá a barbecue-szószt, forgassuk jól át, majd minden hozzávalót zúdítsunk rá, a sorrend mindegy. A maradék húsleves és a sör elhagyható, ha nem találunk a hűtőben. Folyadék viszont kell a húshoz, így vízzel is helyettesíthetjük, de az íze miatt jó lenne legalább egy sört beáldozni a recept érdekében.
  3. Miután mindent összekevertünk, a tepsit borítsuk be alufóliával, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára. Mivel a hús eleve meg volt sülve/főve, nem kell neki sok idő.
  4. Miután kivettük, szedjük le óvatosan a fóliát, és két villa segítségével, tépkedjük össze a csirkét szálakra.

A szószhoz

  1. Egy érettebb avokádót, amit gyenge pillanatunkban a biopiacon vásároltunk, kanalazzunk egy késes aprítóba.
  2. Öntsük hozzá a joghurtot, tépkedjük bele a koriandert, sózzuk, borsozzuk, mehet a fokhagymapor is.
  3. A késes aprítóban addig zúzzuk, forgassuk, míg egy hígabb szószt nem kapunk. Ízesítsük limelével.

A tálaláshoz

  1. Válasszunk olyan zsömlét, ami kicsit édeskés, mert jól áll az ételnek. A retró hamburger buci például tökéletes, de kenyéren, kiflin, tortillában is megállja a helyét.
  2. Vágjuk ketté a zsömlét, az alsó felére halmozzunk a húsból, majd tegyünk rá rukkolát, avokádós szószt, cheddar sajtot, de akár más salátát, hagymát is tehetünk pluszban a szendvicsbe, voltaképpen bármit, amit találunk a hűtőben.
  3. Nem lehet szépen enni, nem randikaja, de isteni és szaftos. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3055
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 04.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik nem szeretik, ha tele a hűtő maradékokkal. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Történnek balesetek. Az a legnagyobb tragédia egy háztartásban, ha ki kell dobni az ételt. Most mutatunk egy lehetséges kajamentő receptet, amivel ki tudod seperni a hűtőt, és lenyűgözheted a családot, haverokat. Vigyázz támadnak a maradékok!

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...