Malacvariációk téliesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A malachasaaljához
-
83g süldő malac96 kcal
-
333g kacsa testháj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mangalica karajhoz
-
67g mangalica hús111 kcal
-
7g olívaolaj63 kcal
A sárgaborsó főzelékhez
-
50g felesborsó182 kcal
-
27 kcal
-
83g alaplé6 kcal
A beluga lencséhez
-
33g lencse117 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
A párolt káposztához
-
50g vöröskáposzta12 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Összesen
886
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A malachasaaljához
-
500g süldő malac575 kcal
-
2000g kacsa testháj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mangalica karajhoz
-
400g mangalica hús664 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
A sárgaborsó főzelékhez
-
300g felesborsó1092 kcal
-
50g mangalicasonka160 kcal
-
500g alaplé35 kcal
A beluga lencséhez
-
200g lencse704 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A párolt káposztához
-
300g vöröskáposzta74 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
21g vaj151 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
5318
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A malachasaaljához
-
9.1g süldő malac10 kcal
-
36.5g kacsa testháj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mangalica karajhoz
-
7.3g mangalica hús12 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
A sárgaborsó főzelékhez
-
5.5g felesborsó20 kcal
-
0.9g mangalicasonka3 kcal
-
9.1g alaplé1 kcal
A beluga lencséhez
-
3.6g lencse13 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
3.3g fehérrépa2 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0.1g vaj1 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
A párolt káposztához
-
5.5g vöröskáposzta1 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
1.8g barna cukor7 kcal
-
3.6g vörösbor3 kcal
-
3.6g habtejszín11 kcal
Összesen
97
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1177.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 266.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3677 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 643 micro
Összesen
886
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 289.4 g
Zsír
-
Összesen 223.8 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7064.4 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 858 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 2945 mg
-
Nátrium 2449 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 507.6 g
-
Cukor 152 mg
-
Élelmi rost 113 mg
VÍZ
-
Összesen 1599.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2910 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 984 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1316 micro
-
Kolin: 1021 mg
-
Retinol - A vitamin: 744 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 22060 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 3857 micro
Összesen
5318
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
A malachasaaljához
-
3 db babérlevél
-
2 szál rozmaring
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A mangalica karajhoz
-
0.5 dl olívaolaj
A sárgaborsó főzelékhez
A beluga lencséhez
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
2 db csillagánizs
-
0.5 ek vaj
-
1 csokor petrezselyem
A párolt káposztához
-
30 dkg vöröskáposzta
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1.5 ek vaj
-
10 dkg barna cukor
-
2 dl vörösbor
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A malachasaaljához
- Első lépésben kacsa testhájat kisütöm zsiradékká majd babérlevéllel, rozmaringággal, sóval, borssal bedörzsölöm a malachasaalját és a kilencven fokos, gyöngyöző abalébe teszem és két órán át sütöm.
- A mangalica karajt az inaktól és hártyáktól megtisztítom, két centis szeleteket vágok belőle, tálalás előtt sütöm ki frissen, felhevített serpenyőben kérget sütök hozzá, és a kilencven fokos sütőben tíz percig huzatom (szép szaftos marad és rózsaszín lesz a közepe).
- Klasszikus sárgaborsó főzelék készítését fel lehet dobni egy kis füstölt csülök lével és egy kis pirított speck sonka kockával.
- A beluga lencsét megmosom, zöldség alaplébe felteszem főni, de ropogósra hagyom, hogy ne följön szét. A fehér-, és a sárgarépát francia kockára vágom és sós vízbe roppanósra blansírozom. A lencsét a zöldségekkel összekeverem, vajjal fényesítem, friss petrezselyemmel színesítem.
- A lilakáposztát lepirítom a hagymával vajon, barna cukorral karamellizálom, vörösborral, vízzel felöntöm és húsz percig forralom, majd leturmixolom, tejszínnel és vajjal dúsítom, finom szitán áttöröm, „ISI” típusú habszifonba töltöm és tálaláskor kis csészébe fújom.
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19972
- Feltöltés dátuma: 2009. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ropogós malachasaalja, szaftos mangalicakarajjal, füstös sárgaborsó főzelékkel, beluga lencse roppanós zöldségekkel és lilakáposzta habbal.