r
Nosalty Logó

Malacvariációk téliesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Malacvariációk téliesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A malachasaaljához

A mangalica karajhoz

A sárgaborsó főzelékhez

A beluga lencséhez

A párolt káposztához

Összesen 886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A malachasaaljához

A mangalica karajhoz

A sárgaborsó főzelékhez

A beluga lencséhez

A párolt káposztához

Összesen 5318 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A malachasaaljához

A mangalica karajhoz

A sárgaborsó főzelékhez

A beluga lencséhez

A párolt káposztához

Összesen 97 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3677 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7064.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    2945 mg
  • Nátrium
    2449 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.6 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    113 mg

VÍZ

  • Összesen
    1599.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2910 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    984 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1316 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    744 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    22060 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    3857 micro
Összesen 5318 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A malachasaaljához

A mangalica karajhoz

A sárgaborsó főzelékhez

A beluga lencséhez

A párolt káposztához

Elkészítés

A malachasaaljához

  1. Első lépésben kacsa testhájat kisütöm zsiradékká majd babérlevéllel, rozmaringággal, sóval, borssal bedörzsölöm a malachasaalját és a kilencven fokos, gyöngyöző abalébe teszem és két órán át sütöm.
  2. A mangalica karajt az inaktól és hártyáktól megtisztítom, két centis szeleteket vágok belőle, tálalás előtt sütöm ki frissen, felhevített serpenyőben kérget sütök hozzá, és a kilencven fokos sütőben tíz percig huzatom (szép szaftos marad és rózsaszín lesz a közepe).
  3. Klasszikus sárgaborsó főzelék készítését fel lehet dobni egy kis füstölt csülök lével és egy kis pirított speck sonka kockával.
  4. A beluga lencsét megmosom, zöldség alaplébe felteszem főni, de ropogósra hagyom, hogy ne följön szét. A fehér-, és a sárgarépát francia kockára vágom és sós vízbe roppanósra blansírozom. A lencsét a zöldségekkel összekeverem, vajjal fényesítem, friss petrezselyemmel színesítem.
  5. A lilakáposztát lepirítom a hagymával vajon, barna cukorral karamellizálom, vörösborral, vízzel felöntöm és húsz percig forralom, majd leturmixolom, tejszínnel és vajjal dúsítom, finom szitán áttöröm, „ISI” típusú habszifonba töltöm és tálaláskor kis csészébe fújom.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19968
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós malachasaalja, szaftos mangalicakarajjal, füstös sárgaborsó főzelékkel, beluga lencse roppanós zöldségekkel és lilakáposzta habbal.

Hozzávalók

A malachasaaljához

A mangalica karajhoz

A sárgaborsó főzelékhez

A beluga lencséhez

A párolt káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...