r
Nosalty Logó

Malacka a kertben, azaz sült hús sok zöldséggel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Malacka a kertben, azaz sült hús sok zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a húshoz

a répához meg karfiolhoz

a zöldbabhoz

a lila káposztához

Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a húshoz

a répához meg karfiolhoz

a zöldbabhoz

a lila káposztához

Összesen 7638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a húshoz

a répához meg karfiolhoz

a zöldbabhoz

a lila káposztához

Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1330 micro
  • β-karotin
    3560 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    456.2 g

Zsír

  • Összesen
    524.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19357.8 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    647 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    763 mg
  • Foszfor
    5236 mg
  • Nátrium
    11535 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    3993.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4279 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    589 mg
  • D vitamin:
    1781 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    1866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    15964 micro
  • β-karotin
    42726 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    125 micro
  • Lut-zea
    4962 micro
Összesen 7638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

a húshoz

a répához meg karfiolhoz

a zöldbabhoz

a lila káposztához

Elkészítés

a húshoz

  1. A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla. A fűszereket összekeverjük, megszórjuk vele a húst minden oldalról. A zsírt felolvasztjuk egy vaslábasban vagy egy nagyobb fedeles tepsiben.
  2. Rakjuk bele a húst, öntsük köré a vizet. Rakjuk mellé a cikkekre vágott hagymát meg a babérleveleket.
  3. Fedjük le, tegyük a forró sütőbe. Kb. 4-5 órát sütjük.

a répához meg karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, félbevágjuk, de a nagyobbakat negyedeljük. A sárgarépát megpucoljuk, hasábokra vágjuk.
  2. Egy nagy tepsiben az olajjal összekeverjük a karfiolt meg a répát külön-külön. A sónak a fele megy a karfiolra, az oregánóval, illetve bazsalikommal. A répát a maradék sóval, római köménnyel meg chilipehellyel fűszerezzük. Forgassuk össze alaposan, hogy mindenhol egyenletes legyen.
  3. Lefóliázva rakjuk forró sütőbe (220 C), kb. 30 perc után vegyük le, és pirítsuk meg a zöldségeket.

a zöldbabhoz

  1. A zöldbabot néhány evőkanál forró vízben, a sóval ízesítve, pár percig pároljuk. A vizet leöntve róla tálaljuk.

a lila káposztához

  1. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevített olajon, dinszteljük meg a felszeletelt hagymát.
  2. A káposztát vágjuk olyan vékony szeletekre, amilyenre csak tudjuk. Rakjuk a hagymához, a megpucolt, cikkekre vágott almákkal együtt. Sózzuk meg, alaposan keverjük össze.
  3. A vizet, almalevet, cukrot, illetve almaecetet egy tálban összekeverjük, és a káposztára öntjük. Hintsük meg a köménymaggal.
  4. Forraljuk fel, majd kis lángon lefedve, pároljuk puhára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 53x33x6
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1454
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még nyáron láttam ezt az ételt a tv-ben, ahogy készítette egy szakács. Ő csirkét sütött hozzá, és azt mondta, hogy az a neve: csirke a kertben. Egy nagy tálca közepére rakta a húst, és körbe pedig a zöldségeket. Nálam lemaradt a paradicsom, cukkini meg a sütőtök, és még így is sok munka volt vele. De megérte, mert minden falat húshoz más-más zöldséget lehet enni, és így csodás volt. Hétvégi projekt. A maradék sült hús nálam mindig a chilis babban végzi.

Hozzávalók

a húshoz

a répához meg karfiolhoz

a zöldbabhoz

a lila káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...