Almalé

A kereskedelmi forgalomban kapható almalé lehet akár 100%-os gyümölcslé, de lehet 12-25%-os, tehát gyümölcsöt alig tartalmazó gyümölcsital is. Az almalé jellemzően csak szűrt (tehát nem rostos) változatban készül. Nagyüzemi gyártásban az almát megmossák, majd összepréselik így kinyerve a gyümölcs levét, majd hőkezeléssel tartósítják. Az almalé antoxidánsban gazdag, valamint tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat (A1, B1, B2, E, C). A cukorra érzékenyek óvatos mennyiségben fogyasszák, mert magas az almalé cukortartalma. Az almalé házilag is elkészíthető.
Bármikor.
Felbontás után hűtőben.
fehérjetartalom
0.1 g
zsírtartalom
0.067 g
szénhidráttartalom
11.3 g
víztartalom
88.24 g
Kalcium
8 mg
Foszfor
7 mg
Magnézium
5 mg
Nátrium
4 mg
B6 vitamin
0.018 g
Kolin
1.8 mg
C vitamin
0.9 mg
Niacin - B3 vitamin
0.073 mg
fehérje
0.1 g
Zsír
telített zsírsav
0.022 g
egyszeresen telített zsírsav
0.006 g
többszörösen telített zsírsav
0.039 g
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
0.12 mg
Magnézium
5 mg
Foszfor
7 mg
Nátrium
4 mg
Cink
0.02 mg
Réz
0.012 mg
Mangán
0.074 mg
Szelén
0.1 µg
szénhidrát
rost
0.2 g
cukor
9.62 g
víz
88.24 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.021 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.017 mg
Niacin - B3 vitamin
0.073 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.049 mg
Kolin
1.8 mg
Lutein+zeaxantin
16 µg
E vitamin
0.01 mg
C vitamin
0.9 mg
B6 vitamin
0.018 g
Zöldségekben bővelkedünk ma, mégpedig olyannyira, hogy a csorbaleves, a rakott cukkini, de még a desszertnek szánt répatortagolyó is tele lesz velük.
NosaltyKatalin hercegné nemcsak a szerencsés genetikának köszönhetően olyan csinos, amilyen, hanem azért is, mert szigorú diétát követ, amibe nem fér bele akármi, főleg betegsége óta. Ti tudjátok, melyik két étel tiltólistás számára?
NosaltyPuffadás, gyomorpanaszok, emésztési gondok. Hogy tudod elkerülni a kellemetlen tüneteket? Gasztroenterológusok segítenek, mely ételeket érdemes tiltólistára tenni!
Németh OrsiA D-vitamin kapcsán rengeteg kutatás zajlott már korábban is, de a mostani egy új perspektívát nyithat meg az izomépítés és testsúlykontroll terén.
A mai nap csupa zöldséges, mégis laktató fogások sora, a menü végéről pedig nem maradhat el egy kis édes csábítás.
Nézzük, hogy a külföldieknek melyek a kedvenc magyar ételeik!
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!