r
Nosalty Logó

Birsalma pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Birsalma pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5007 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    796.2 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 5007 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva, 30 percet pihentetjük a hűtőben.
  2. A birsalmákat megpucoljuk, felkockázzuk, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével.
  3. A töltelékhez való cukrot lábasba tesszük, és aranybarnára karamellizáljuk.
  4. A karamellhez hozzáadjuk a felkockázott birsalmát, a citrom reszelt héját, és felöntjük 3 dl almalével, így pároljuk lefedve 5-6 percig.
  5. A két tasak pudingport elkeverjük a maradék 1,5 dl almalével, és hozzáadjuk a birshez, és további kb. 1 percig főzzük óvatosan kevergetve.
  6. A tészta 2/3-át két folpack közt kinyújtjuk, a felsőt eltávolítva belefordítjuk a kivajazott sütőformába. Belenyomkodjuk, és eltávolítjuk a másik fóliát is, majd villával megszúrkáljuk a tésztát.
  7. Belekanalazzuk a birses tölteléket, egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztával díszítjük a tetejét. (rácsozhatjuk, be is fedhetjük vele teljesen - ebben az esetben a tetejét is megszúrkáljuk, hogy a gőz távozhasson - vagy szaggatóval kiszúrt formákkal díszíthetjük)
  8. Tetejét felvert tojással megkenjük, majd aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 677
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 335
  • Össznézettség: 79652
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon pár szem birsalmánk, és teljesen véletlen láttam meg egy magazinban a birsalmás pitét, így hát hamar eldőlt a soruk. Az eredmény: omlós tészta, aranysárga savanykás-gyümölcsös töltelékkel. Szerintem (mint minden gyümölcsös pite) langyosan a legfinomabb!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...