r
Nosalty Logó

Kaiserschmarrn, az eredeti bajor császármorzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Kaiserschmarrn, az eredeti bajor császármorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1773.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 1864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát áztassuk be annyi almalébe, amennyi ellepi.
  2. A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgájákat keverjük el a tejjel, majd adjuk hozzá fokozatosan a lisztet. Ezután hozzákeverhetjük a sütőport és a cukrot is.
  3. A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük össze óvatosan a tojássárgájás masszával. Adjuk hozzá a beáztatott mazsolát az almalével együtt.
  4. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, majd öntsük rá a tésztát.
  5. Süssük pár percig, majd vágjuk egy spatula segítségével pár darabba, hogy könnyedén meg tudjuk fordítani.
  6. Pirítsuk a másik oldalukat is pár percig, majd két spatulával tépkedjük rusztikus darabokra.
  7. Amint megsültek a morzsák, a tetejét szórjuk meg porcukorral, majd tálaljuk vörösáfonya-lekvárral és almaszósszal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 308
  • 7 napos nézettség: 2106
  • Össznézettség: 81286
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 25.

Receptkategóriák

Kaiserschmarrn, az eredeti bajor császármorzsa
Kristyán Fanni 103 recept

Míg a magyar császármorzsa tepsiben és sütőben készül, addig ez az eredeti változat serpenyőben, a gáz fölött sül aranybarnára. A végeredményt a vörösáfonya-lekvár és az almaszósz teszi igazán édessé, hogy kétség kívül fejedelmi falatban lehessen részünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...