Almakompót
Leírás
Almakompótot leginkább házilag készítünk: az almát fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és citrommal főzzük meg. Ki-ki a maga szája íze szerint. Azonban boltokban is kapható gyári változata kompót vagy befőtt néven. Mindenképpen a "házi gyártmány" az igazi!
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Felbontás után hűtőben tárolandó a jelzett időpontig.
100g Almakompót
fehérjetartalom
0.18 g
zsírtartalom
0.213 g
szénhidráttartalom
16.84 g
víztartalom
82.28 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
6 mg
Kalcium
4 mg
Magnézium
3 mg
Nátrium
3 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.044 g
Kolin
3.2 mg
E vitamin
0.21 mg
C vitamin
0.2 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.18 g
Zsír
telített zsírsav
0.07 g
egyszeresen telített zsírsav
0.017 g
többszörösen telített zsírsav
0.126 g
ásványi anyagok
Kalcium
4 mg
Vas
0.24 mg
Magnézium
3 mg
Foszfor
6 mg
Nátrium
3 mg
Cink
0.05 mg
Réz
0.051 mg
Mangán
0.165 mg
Szelén
0.3 µg
szénhidrát
rost
2 g
cukor
14.84 g
víz
82.28 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.009 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.01 mg
Niacin - B3 vitamin
0.081 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.032 mg
Kolin
3.2 mg
Béta-karotin
24 µg
Béta-kriptoxantin
18 µg
Lutein+zeaxantin
18 µg
E vitamin
0.21 mg
K vitamin
0.6 µg
A vitamin
3 µg
C vitamin
0.2 mg
B6 vitamin
0.044 g