Almakompót

Almakompót

Leírás

Almakompótot leginkább házilag készítünk: az almát fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és citrommal főzzük meg. Ki-ki a maga szája íze szerint. Azonban boltokban is kapható gyári változata kompót vagy befőtt néven. Mindenképpen a "házi gyártmány" az igazi!

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben tárolandó a jelzett időpontig.

100g Almakompót

fehérjetartalom

0.18 g

zsírtartalom

0.213 g

szénhidráttartalom

16.84 g

víztartalom

82.28 g

gramm almakompót?

Top ásványi anyagok

Foszfor

6 mg

Kalcium

4 mg

Magnézium

3 mg

Nátrium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.044 g

Kolin

3.2 mg

E vitamin

0.21 mg

C vitamin

0.2 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.18 g

Zsír

telített zsírsav

0.07 g

egyszeresen telített zsírsav

0.017 g

többszörösen telített zsírsav

0.126 g

ásványi anyagok

Kalcium

4 mg

Vas

0.24 mg

Magnézium

3 mg

Foszfor

6 mg

Nátrium

3 mg

Cink

0.05 mg

Réz

0.051 mg

Mangán

0.165 mg

Szelén

0.3 µg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

14.84 g

víz

82.28 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.009 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.01 mg

Niacin - B3 vitamin

0.081 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.032 mg

Kolin

3.2 mg

Béta-karotin

24 µg

Béta-kriptoxantin

18 µg

Lutein+zeaxantin

18 µg

E vitamin

0.21 mg

K vitamin

0.6 µg

A vitamin

3 µg

C vitamin

0.2 mg

B6 vitamin

0.044 g

6 találat

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...