r
Nosalty Logó

Fehérpecsenye egres szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fehérpecsenye egres szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szószhoz

A húshoz

Összesen 700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szószhoz

A húshoz

Összesen 2797 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szószhoz

A húshoz

Összesen 211 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.8 g

Zsír

  • Összesen
    200.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2946.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2797 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A húshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A szószhoz az egrest, a cukrot, a citrom levét főni tesszük, míg az egres szétesik.
  2. Beletesszük a vajat meg a tejfölt. Botmixerrel simára kavarjuk.

A húshoz

  1. A húst a jelzett fűszerekkel bepácoljuk legalább 8 órára.
  2. Másnap megfelelő edényben -zsírban- piros kérget sütünk rá, majd kevés vízzel omlósra pároljuk.
  3. Saját levében hagyjuk kihűlni, de nem megdermedni.
  4. Féloldalasan szeleteljük, visszatesszük a levébe, s átforraljuk.
  5. Krumplipürével tálaljuk, amit bőven meglocsolunk pecsenyelével.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7238
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen abbahagyhatatlan.

Hozzávalók

A szószhoz

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...