r
Nosalty Logó

Almás habos kocka Vicikó konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS34 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Almás habos kocka Vicikó konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A tetejére

537
Kalória
6g
Fehérje
61.6g
Szénhidrátok
30.4g
Zsír
177.6g
Víz
140.7g
Koleszterin
2.4g
Rost
31.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A tetejére

Összesen 537 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A tetejére

Összesen 4288 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A tetejére

Összesen 185 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 537 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2599.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1079 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.9 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1420.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 4288 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgákat nagyon habosra, fehérrekeverjük a cukorral.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük.
  3. A cukros krémhez hozzáadjuk az olajat és a vizet, alaposan elkeverjük, majd a sütőporos liszttel folytatva tovább keverjük.
  4. A keményre vert habból egy-két evőkanálnyival tovább lazítjuk, majd hozzáadjuk az összes habot, és óvatosan beledolgozzuk.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, lehetőleg a sütő alsó rácsán világos szőkére megsütjük.
  6. Míg sül a tészta, elkészítjük az almás zselét.
  7. A 2 csomag pudingport elkeverjük pár kanál almalével és a cukorral.
  8. A többi almalevet felforraljuk, majd ha forr, beleöntjük a pudingporos levet, és besűrítjük, míg egy zselészerű állagot kapunk.
  9. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az almazseléhez, és elkeverjük benne.
  10. A hűlőben lévő tésztánkat egy tálcára, deszkára helyezzük, rátesszük az almakrémet, és szép egyenletesreelsimítjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl,és utána folytatjuk tovább.
  11. Felverjük a tejszínt, amit a kihűltalmazselére kenünk, ezt is szépen elsimítjuk, és megszórjuk nagyon vékonyan őrölt fahéjjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Ez egy német import recept, szemezgetek már vele egy ideje. Sokat mondónak tűnt, és a vélemények is ezt támasztották alá. Na, most az én véleményem a következő.  Előre kell mondanom, hogy nem szeretem a piskókás sütiket. Azok valahogy nekem mindig olyan gumisak vagy szalonnásak vagy nagyon szárazak, elporladók. Nem az én világom. Azt hiszem, ezért volt a halasztgatás részemről, hogy elkészítsem. Na, de ez nem olyan!!!  Annyira finom a tésztája is, könnyű, jó ízű, szinte szaftos.   A zselé egy nagy találmány, ezt ismerem ugyan, hasonló van a marcipános ünnepi tortámban is. Egyszerűen zseniális, hipp-hopp megvan, elronthatatlan, mégis nagyon finom. És mivel nyersen kerül bele az alma, rendkívül friss, üde, az íze. A teteje pedig... hab a tortán! :-)) Ha esetleg másnapra vagy későbbre készítjük, vagy netán utaztatjuk, akkor ajánlom a habfixet, akkor biztosak lehetünk, hogy nem fog megereszkedni a tejszín a tetején. De ha úgy gondoljuk, hogy még aznap, netán egyszerre elfogy, akkor nem kell bele természetesen,  csak jó keményre kell verni a tejszínt!  Szóval egy nagyon jó kis süti. Az eredeti cukor mennyiségéből levettem, itt már úgy szerepel. Meglepődtem milyen gyorsan, és nagyon egyszerűen elkészült ez a szépen szeletelhető, könnyed, igazán gyümölcsös ízű, szinte frissítő süti.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!