r
Nosalty Logó

Almás habos kocka Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Almás habos kocka Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A tetejére

Összesen 537 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A tetejére

Összesen 4288 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A tetejére

Összesen 185 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 537 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2599.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1079 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.9 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1420.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 4288 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 185 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgákat nagyon habosra, fehérrekeverjük a cukorral.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük.
  3. A cukros krémhez hozzáadjuk az olajat és a vizet, alaposan elkeverjük, majd a sütőporos liszttel folytatva tovább keverjük.
  4. A keményre vert habból egy-két evőkanálnyival tovább lazítjuk, majd hozzáadjuk az összes habot, és óvatosan beledolgozzuk.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, lehetőleg a sütő alsó rácsán világos szőkére megsütjük.
  6. Míg sül a tészta, elkészítjük az almás zselét.
  7. A 2 csomag pudingport elkeverjük pár kanál almalével és a cukorral.
  8. A többi almalevet felforraljuk, majd ha forr, beleöntjük a pudingporos levet, és besűrítjük, míg egy zselészerű állagot kapunk.
  9. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az almazseléhez, és elkeverjük benne.
  10. A hűlőben lévő tésztánkat egy tálcára, deszkára helyezzük, rátesszük az almakrémet, és szép egyenletesreelsimítjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl,és utána folytatjuk tovább.
  11. Felverjük a tejszínt, amit a kihűltalmazselére kenünk, ezt is szépen elsimítjuk, és megszórjuk nagyon vékonyan őrölt fahéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1137
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 90695
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás habos kocka Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Ez egy német import recept, szemezgetek már vele egy ideje. Sokat mondónak tűnt, és a vélemények is ezt támasztották alá. Na, most az én véleményem a következő.  Előre kell mondanom, hogy nem szeretem a piskókás sütiket. Azok valahogy nekem mindig olyan gumisak vagy szalonnásak vagy nagyon szárazak, elporladók. Nem az én világom. Azt hiszem, ezért volt a halasztgatás részemről, hogy elkészítsem. Na, de ez nem olyan!!!  Annyira finom a tésztája is, könnyű, jó ízű, szinte szaftos.   A zselé egy nagy találmány, ezt ismerem ugyan, hasonló van a marcipános ünnepi tortámban is. Egyszerűen zseniális, hipp-hopp megvan, elronthatatlan, mégis nagyon finom. És mivel nyersen kerül bele az alma, rendkívül friss, üde, az íze. A teteje pedig... hab a tortán! :-)) Ha esetleg másnapra vagy későbbre készítjük, vagy netán utaztatjuk, akkor ajánlom a habfixet, akkor biztosak lehetünk, hogy nem fog megereszkedni a tejszín a tetején. De ha úgy gondoljuk, hogy még aznap, netán egyszerre elfogy, akkor nem kell bele természetesen,  csak jó keményre kell verni a tejszínt!  Szóval egy nagyon jó kis süti. Az eredeti cukor mennyiségéből levettem, itt már úgy szerepel. Meglepődtem milyen gyorsan, és nagyon egyszerűen elkészült ez a szépen szeletelhető, könnyed, igazán gyümölcsös ízű, szinte frissítő süti.

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...