Almás habos kocka Vicikó konyhájából
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
21g tojás26 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
66 kcal
-
8g víz0 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
Az almás réteghez
A tetejére
-
63g habtejszín183 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g napraforgó olaj530 kcal
-
60g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Az almás réteghez
A tetejére
-
500g habtejszín1460 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
7.2g tojás9 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
Az almás réteghez
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
21.8g almalé10 kcal
-
26.2g alma12 kcal
A tetejére
-
21.8g habtejszín64 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 177.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 242.9 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2599.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 679 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1079 mg
-
Nátrium 576 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.9 g
-
Cukor 254 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1420.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1739 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 558 mg
-
Retinol - A vitamin: 1696 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 997 micro
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
80 g cukor
-
60 ml napraforgó olaj
-
150 g finomliszt
-
1 kk sütőpor
Az almás réteghez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
50 g cukor
-
500 ml almalé
A tetejére
-
500 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgákat nagyon habosra, fehérrekeverjük a cukorral.
- A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük.
- A cukros krémhez hozzáadjuk az olajat és a vizet, alaposan elkeverjük, majd a sütőporos liszttel folytatva tovább keverjük.
- A keményre vert habból egy-két evőkanálnyival tovább lazítjuk, majd hozzáadjuk az összes habot, és óvatosan beledolgozzuk.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, lehetőleg a sütő alsó rácsán világos szőkére megsütjük.
- Míg sül a tészta, elkészítjük az almás zselét.
- A 2 csomag pudingport elkeverjük pár kanál almalével és a cukorral.
- A többi almalevet felforraljuk, majd ha forr, beleöntjük a pudingporos levet, és besűrítjük, míg egy zselészerű állagot kapunk.
- Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az almazseléhez, és elkeverjük benne.
- A hűlőben lévő tésztánkat egy tálcára, deszkára helyezzük, rátesszük az almakrémet, és szép egyenletesreelsimítjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl,és utána folytatjuk tovább.
- Felverjük a tejszínt, amit a kihűltalmazselére kenünk, ezt is szépen elsimítjuk, és megszórjuk nagyon vékonyan őrölt fahéjjal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1137
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 82
- Össznézettség: 90695
- Feltöltés dátuma: 2012. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ez egy német import recept, szemezgetek már vele egy ideje. Sokat mondónak tűnt, és a vélemények is ezt támasztották alá. Na, most az én véleményem a következő. Előre kell mondanom, hogy nem szeretem a piskókás sütiket. Azok valahogy nekem mindig olyan gumisak vagy szalonnásak vagy nagyon szárazak, elporladók. Nem az én világom. Azt hiszem, ezért volt a halasztgatás részemről, hogy elkészítsem. Na, de ez nem olyan!!! Annyira finom a tésztája is, könnyű, jó ízű, szinte szaftos. A zselé egy nagy találmány, ezt ismerem ugyan, hasonló van a marcipános ünnepi tortámban is. Egyszerűen zseniális, hipp-hopp megvan, elronthatatlan, mégis nagyon finom. És mivel nyersen kerül bele az alma, rendkívül friss, üde, az íze. A teteje pedig... hab a tortán! :-)) Ha esetleg másnapra vagy későbbre készítjük, vagy netán utaztatjuk, akkor ajánlom a habfixet, akkor biztosak lehetünk, hogy nem fog megereszkedni a tejszín a tetején. De ha úgy gondoljuk, hogy még aznap, netán egyszerre elfogy, akkor nem kell bele természetesen, csak jó keményre kell verni a tejszínt! Szóval egy nagyon jó kis süti. Az eredeti cukor mennyiségéből levettem, itt már úgy szerepel. Meglepődtem milyen gyorsan, és nagyon egyszerűen elkészült ez a szépen szeletelhető, könnyed, igazán gyümölcsös ízű, szinte frissítő süti.