r
Nosalty Logó

Maccheroni torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Maccheroni torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bolognese szószhoz

A morney szószhoz

Összesen 1096 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bolognese szószhoz

A morney szószhoz

Összesen 6582 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bolognese szószhoz

A morney szószhoz

Összesen 178 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3222 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 1096 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.3 g

Zsír

  • Összesen
    350.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10849.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    428 mg
  • Kálcium
    2695 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    3447 mg
  • Nátrium
    3829 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1296.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2708 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    1565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2399 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3501 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    19330 micro
  • Lut-zea
    3160 micro
Összesen 6582 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    517 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bolognese szószhoz

A morney szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához először mixerben jól felverjük a vajat a tojásokkal (2 egész tojás + 1 sárgája), a cukorral, sóval, szerecsendióval, majd hozzáadjuk lassanként a zsemlemorzsát és a lisztet, amíg a tészta szépen össze nem áll. Lehet, hogy nem lesz szükségünk az összes lisztre. Egy fóliába tekerve a tésztát, betesszük 15 percre a hűtőbe.
  2. Amíg pihen a tésztánk, elkészítjük a Bolognese és a Morney szószt.
  3. Egy nagy lábosban sós, forróvízben 6 percig főzzük a maccheronit, lecsepegtetjük, visszatesszük a lábasba.
  4. A Bolognese és a Morney szósz felét és az összes reszelt sajtot összekeverjük a lábasban a maccheronival.
  5. Kivesszük a tésztánkat a hűtőből, 2/3 részét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm kerek tepsit, legyen magas pereme.
  6. A maccheroni massza felét ráterítjük, majd a megmaradt Bolognese szószt és erre a Morney szószt öntjük, majd betakarjuk a maccheronis massza másik felével.
  7. A tésztánk megmaradt 1/3 részét kinyújtjuk, ezzel befedjük a tepsit, kicsit lógjon túl, a tészta alul-felüli részét, ahol összeérnek, egybecsipkedjük.
  8. 180 fokon kb. 1 óráig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4963
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Ajánló

Hatalmas adag friss saláta, természetesen görög... :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Ha vendégek vannak, vagy vasárnap egy kicsit jobban néz ki tortaként felszeletelve, mint a szokásos pastitsio...(rec.köv. majd) A tésztája finom ropogós, meg hidegen is az marad. Nem csak az olaszok szeretik a makarónit... :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bolognese szószhoz

A morney szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...