Libamell sajtos krumplipürével, narancsos-mézes sárgarépával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
Libamell hozzávalói
-
300g libamell1113 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8g libazsír68 kcal
Hozzávalók az alapléhez
-
50g libaaprólék104 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Hozzávalók a krumplipüréhez
-
500g parázskrumpli308 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
3g só0 kcal
-
25g tej14 kcal
Sárgarépa hozzávalói
-
425g sárgarépa155 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
50g méz152 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
2670
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
Libamell hozzávalói
-
600g libamell2226 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15g libazsír135 kcal
Hozzávalók az alapléhez
-
100g libaaprólék208 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Hozzávalók a krumplipüréhez
-
1000g parázskrumpli616 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
6g só0 kcal
-
50g tej28 kcal
Sárgarépa hozzávalói
-
850g sárgarépa310 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
100g méz304 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
5339
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
Libamell hozzávalói
-
16.7g libamell62 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.4g libazsír4 kcal
Hozzávalók az alapléhez
-
2.8g libaaprólék6 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
5g fehérrépa3 kcal
-
4.4g zeller2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Hozzávalók a krumplipüréhez
-
27.8g parázskrumpli17 kcal
-
2.8g trappista sajt10 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.4g tej1 kcal
Sárgarépa hozzávalói
-
23.6g sárgarépa9 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
2.5g narancslé1 kcal
-
2.8g méz8 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
Összesen
149
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 80.8 g
Zsír
-
Összesen 183.2 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7019.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 1508 mg
-
Nátrium 4441 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.3 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1101 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4476 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 487 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 615 micro
-
α-karotin 15630 micro
-
β-karotin 38501 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2491 micro
Összesen
2670
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 161.6 g
Zsír
-
Összesen 366.3 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 163 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 921 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14038.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1417 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 544 mg
-
Foszfor 3016 mg
-
Nátrium 8882 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.6 g
-
Cukor 152 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 2202 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8951 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 368 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 974 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 545 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 1230 micro
-
α-karotin 31259 micro
-
β-karotin 77001 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 4981 micro
Összesen
5339
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 869 micro
-
β-karotin 2141 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
Libamell hozzávalói
-
60 dkg libamell
-
2 teáskanál só
-
2 csipet fehér bors
-
1 csipet szerecsendió
-
1 ek libazsír
Hozzávalók az alapléhez
-
10 dkg libaaprólék
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
6 szem fekete bors
-
1 db babérlevél
Hozzávalók a krumplipüréhez
-
1 kg parázskrumpli
-
10 dkg trappista sajt
-
10 dkg vaj
-
1 teáskanál só
-
0.5 dl tej
Sárgarépa hozzávalói
-
5 nagy db sárgarépa
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
4 ek méz
-
2 dkg vaj
Elkészítés
Libamell hozzávalói
- Először a húst óvatosan fejtsük le a csontról, majd a bőrét éles késsel irdaljuk be (figyeljünk, hogy a húsba ne vágjunk bele).
- A lefejtett hús mindkét oldalát alaposan dörzsöljük be sóval, majd a húsos felét ízlés szerint szórjuk meg őrölt fehér borssal és egy csipet szerecsendióval. Ezután hagyjuk állni 1-2 órát, vagy egy egész éjszakát (én egész éjszakára betettem a hűtőbe).
- A filézés után visszamaradt csontot a zöldségekkel és fűszerekkel főzzük legalább két órán át, majd szűrjük le, és forraljuk fel.
- Amikor a zöldségalaplé felforrt, vegyük le a tűzről, majd helyezzük bele az előzőleg befűszerezett mellfiléket. Egy fóliával szorosan fedjük le, és hagyjuk a húst a forró lében állni 30 percig.
- Egy serpenyőbe olvasszuk fel a zsírt, és a bőrös felével lefelé helyezzük bele a libamellet, majd süssük szép pirosra, ropogósra (sütés közben a forró zsírral folyamatosan locsoljuk a húsos részt).
- Amikor a bőre már szép pirosra sült, fordítsuk át a húst, és a másik felét is süssük szép pirosra. Ezután vegyük ki a zsírból, és tálalásig tartsuk melegen.
- A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra, és enyhén sós vízben főzzük puhára.
- Ezután szűrjük le, majd adjuk hozzá a vajat, a reszelt sajtot, ízlés szerint sót, és keverjük jó habosra. Keverés közben, ha szükséges, adjunk hozzá meleg tejet, hogy a püré jó habos-krémes legyen.
- A sárgarépát pucoljuk meg, ízlés szerint vágjuk fel, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le.
- Egy serpenyőben olvasszuk fel a mézet és a vajat, majd adjuk hozzá a roppanósra főzött sárgarépát.
- Ezután reszeljük rá fél narancs héját, és facsarjuk rá az egész narancs levét. Forgassuk alaposan össze, majd kisebb lángon, néha megrázogatva, karamellizáljuk a sárgarépát addig, még a narancsos lé kissé besűrűsödik.
- Tálalás előtt a libamellet ízlés szerint felszeletelve helyezzük a tányérra, kanalazzuk mellé a sajtos krumplipürét és a narancsos-mézes sárgarépát, majd úgy kínáljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 222
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 27431
- Feltöltés dátuma: 2016. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept
Én Márton napra készítettem ezt a fogást, és nagyon ízlett a családnak.