r
Nosalty Logó

Libagombócok balzsamos sütőtökszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
P.
Libagombócok balzsamos sütőtökszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 1133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 4527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1799 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    5037 micro
  • β-crypt
    3648 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 1133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7196.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    2200 mg
  • Nátrium
    3353 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    973 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2633 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    796 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1495 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    3504 micro
  • β-karotin
    20148 micro
  • β-crypt
    14594 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3116 micro
Összesen 4527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    667 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A darálthúst, a fehérbor kivételével, a gombócokhoz szükséges összes hozzávalóval összegyúrjuk. Szükség esetén kevés zsemlemorzsát adhatunk még hozzá, hogy jobban összeálljon. Diónyi gombócokat formázunk belőle és egy nagyméretű teflon serpenyőbe rakosgatjuk őket. Fehérbort és vizet öntünk alá, majd fedővel lefedve közepes lángon 15 percig pároljuk.
  2. A gombócokat egy tálba szedjük, félretesszük.
  3. A sütőtököt közben kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A libahájat serpenyőben kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát üvegesre pirítjuk. Rádobjuk az összetépkedett zsályalevelet, az átnyomott fokhagymát, és fél percig sütjük. Ezután szórjuk rá a pirospaprika port, feketeborsot, elkeverjük és rögtön hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt. Kevés vízzel és a fehérborral felöntjük, fedővel lefedve, a tök fajtájától függően, 20-30 percig pároljuk. Közben sűrűn kevergetjük, hogy a tök szétfőjön.
  4. Amíg a tök puhul, sós vízben kifőzzük a tésztát is.
  5. Ha a tök puha és kellőképpen szétfőtt, ízesítsük sóval, balzsamecettel, citromlével.
  6. Tálalás előtt a húsgombócokat egy kevés olajon átpirítjuk, a tésztával, szószra ültetve tálaljuk, kevés zöldfűszerrel meghintjük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5064
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Ajánló

Ph besorolás: enyhén savasít.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Persze, hogy persze, hogy már lement a Márton nap. Aki letöltötte a Kifőztük magazin novemberi számát, az úgyis megtalálta a receptet, aki nem, az pedig Márton nap után is egészen nyugodtan elkészítheti. A javas azt tartja, aki ha Márton napon libát nem eszik, egész évben éhezik. No, ezért kell enni Márton napon kívül is.

Hozzávalók

A tésztához

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...