r
Nosalty Logó

Levendulás barackos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alleinad
Levendulás barackos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Barackzseléhez

Krémhez

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 1090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Barackzseléhez

Krémhez

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 8708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Barackzseléhez

Krémhez

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    173 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.1 g

Zsír

  • Összesen
    425.2 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9478.8 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    3144 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1104.2 g
  • Cukor
    756 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1384.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2178 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 8708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Barackzseléhez

Krémhez

Tetejére

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. Hozzáöntjük a vizet, majd az olajat és a rumaromát.
  3. Végül eldolgozzuk benne a sajtkrémet.
  4. Kivajazott, kilisztezett torta formában (28 cm átmérőjű), alul-felül sütési fokozatban 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20 percig).
  5. Miután kihűlt, vízszintesre igazítjuk a felszínét. Míg sül, a lekvárba belemorzsoljuk a levendulát, és elkészítjük a krémet.

Barackzseléhez

  1. Felmelegítjük a zselatint a csomagoláson megadott vízmennyiséggel, majd elkeverjük a lekvárral.
  2. Ráöntjük a piskótára, majd hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon.

Krémhez

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a vaníliás cukrot.
  2. Elkeverjük vele a vajkrémet és a túrót.
  3. Felverjük a habtejszínt, és két részletben a krémbe forgatjuk.
  4. Ráöntjük a zselére, szépen elsimítgatjuk.

Tetejére

  1. A citrom kivételével a hozzávalókat vízgőz fölött megolvasztjuk. Ha kész, belefacsarjuk a citrom levét. Majd kanállal óvatosan a tetejére csorgatjuk.
  2. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.

Díszítéshez

  1. Tejszínhab rózsákkal, barack szeletekkel és csokireszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1153
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Levendulás barackos torta
Alleinad 1 recept

Édesapám 40. születésnapjára készítettem először. Könnyű, nyári desszert. Mindenki imádta.

Hozzávalók

Piskótához

Barackzseléhez

Krémhez

Tetejére

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...