Levendulás barackos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alleinad
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
28g finomliszt102 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
9 kcal
-
0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
53 kcal
-
31g víz0 kcal
-
13g tömlős krémsajt23 kcal
Barackzseléhez
Krémhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
23g vajkrém86 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
10 kcal
Tetejére
Díszítéshez
-
19g tejszínhab48 kcal
-
16g őszibarack6 kcal
-
3g étcsokoládé14 kcal
Összesen
1090
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
225g finomliszt819 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
68 kcal
-
0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
250g víz0 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
Barackzseléhez
-
500g sárgabaracklekvár1390 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
0g levendula0 kcal
Krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
180g vajkrém688 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Tetejére
Díszítéshez
-
150g tejszínhab386 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
Összesen
8708
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskótához
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
7.6g víz0 kcal
-
5 kcal
Barackzseléhez
-
15.2g sárgabaracklekvár42 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
0g levendula0 kcal
Krémhez
-
15.2g tehéntúró22 kcal
-
5.5g vajkrém21 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
4.5g porcukor18 kcal
-
15.2g habtejszín44 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Tetejére
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1g víz0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.5g margarin11 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
Díszítéshez
-
4.5g tejszínhab12 kcal
-
3.8g őszibarack1 kcal
-
0.6g étcsokoládé3 kcal
Összesen
263
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1184.8 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 173 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 272 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
1090
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169.1 g
Zsír
-
Összesen 425.2 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9478.8 g
-
Cink 1311 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 1660 mg
-
Vas 1020 mg
-
Magnézium 600 mg
-
Foszfor 3144 mg
-
Nátrium 1515 mg
-
Réz 54 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1104.2 g
-
Cukor 756 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1384.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2259 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 226 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 2178 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 908 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 629 micro
Összesen
8708
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.2 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
1.5 bögre finomliszt
-
1 bögre cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tk szódabikarbóna
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 ml rumaroma
-
6 ek napraforgó olaj
-
100 g tömlős krémsajt
Barackzseléhez
-
50 dkg sárgabaracklekvár
Krémhez
-
0.5 kg tehéntúró
-
180 g vajkrém
-
2 db tojássárgája
-
15 dkg porcukor
-
5 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 ek víz
-
4 ek cukor
-
50 g margarin
-
0.5 citromból nyert citromlé
Díszítéshez
-
10 ek tejszínhab
-
1 közepes db őszibarack
-
20 g étcsokoládé
Elkészítés
Piskótához
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
- Hozzáöntjük a vizet, majd az olajat és a rumaromát.
- Végül eldolgozzuk benne a sajtkrémet.
- Kivajazott, kilisztezett torta formában (28 cm átmérőjű), alul-felül sütési fokozatban 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20 percig).
- Miután kihűlt, vízszintesre igazítjuk a felszínét. Míg sül, a lekvárba belemorzsoljuk a levendulát, és elkészítjük a krémet.
Barackzseléhez
- Felmelegítjük a zselatint a csomagoláson megadott vízmennyiséggel, majd elkeverjük a lekvárral.
- Ráöntjük a piskótára, majd hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon.
Krémhez
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a vaníliás cukrot.
- Elkeverjük vele a vajkrémet és a túrót.
- Felverjük a habtejszínt, és két részletben a krémbe forgatjuk.
- Ráöntjük a zselére, szépen elsimítgatjuk.
Tetejére
- A citrom kivételével a hozzávalókat vízgőz fölött megolvasztjuk. Ha kész, belefacsarjuk a citrom levét. Majd kanállal óvatosan a tetejére csorgatjuk.
- Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Díszítéshez
- Tejszínhab rózsákkal, barack szeletekkel és csokireszelékkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1153
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alleinad
1 recept
Édesapám 40. születésnapjára készítettem először. Könnyű, nyári desszert. Mindenki imádta.