r
Nosalty Logó

Koronázási csirketál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Koronázási csirketál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

curry szósz

zöldséges rizs

french dressing angol módra

Összesen 980 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

curry szósz

zöldséges rizs

french dressing angol módra

Összesen 1960 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

curry szósz

zöldséges rizs

french dressing angol módra

Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    993 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    695 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 980 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3131.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1985 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    1390 micro
  • Lut-zea
    3163 micro
Összesen 1960 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    110 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

curry szósz

zöldséges rizs

french dressing angol módra

Elkészítés

curry szósz

  1. A szárított sárgabarackot egy deci vízben egy estén át beáztatjuk. A főzőlevében együtt feltesszük főni egy tapadásmentes lábosban. Figyeljünk rá, mert hamar elpárolog a víz még fedővel letakarva is.
  2. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. A curryport rászórjuk, és még egy percig sütjük. Nézzük meg a sárgabarackot, össze tudjuk már törni villával? Ha nem, hagyjuk még főni, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  3. A currys hagymához hozzáadjuk a paradicsomszószt, vörösbort, vizet, babérlevelet. Hagyjuk felforrni, és belekeverjük a sót, cukrot, citromlevet. 5-10 percig hagyjuk forrni fedő nélkül. Újra nézzünk rá a sárgabarackra, már biztos kész. Villával passzírozzuk össze.
  4. Leszűrhetjük a curry szószt, de anélkül is finom. Hagyjuk kihűlni.
  5. Addig felkockázzuk a csirkét. Összekeverjük a majonézzel és sárgabarack pürével, tejszínnel. Belekeverjük a lehűlt curry szószt is.

zöldséges rizs

  1. A rizst feltesszük főni.
  2. A fagyasztott borsót is megfőzzük. Az uborkát apró darabokra vágjuk, kb. fel centi nagyságú kockákra.
  3. A koriander és petrezselyem leveleket megmossuk, és letépkedjük a szárról.
  4. A kifőtt rizst összekeverjük a borsóval, uborkával, koriander és petrezselyem levelekkel.

french dressing angol módra

  1. Az olajat, vizet, ecetet osszekeverjük. Hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és petrezselymet. Csomómentesre keverjük. A zöldséges rizsre öntjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2206
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 08.

Ajánló

Nagyon finom, könnyű étel. Előételként is tálalható több porcióra osztva. Koriander és petrezselyem mellett vagy helyett friss oregánót, bazsalikomot, zsályát és kakukkfüvet is használhatuk. A csirkét pár egész borssal, sárgarépával, kakukkfűvel, petrezselyemmel és babérlevéllel meg is főzhetjük. A csirke bármelyik részét felhasználhatjuk, vagy az egész csirkéről is leszedhetjük a húst, akkor duplázni kell a többi hozzávalót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a telegraph.co.uk weboldalon találtam. A történet: 1953-ban Constance Spry-t felkérték, hogy egy új ételt kreáljon a királynő koronázására. Meg kellett felelnie sok olyan vendég ízlésvilágának, akiket a szakács nem is ismert. Szerintem a Constance nagyon jól helytállt. Az egyik kedvencem! Az eredeti recept 2 egész csirkét használ fel, úgyhogy én csökkentettem az adagot.

Hozzávalók

curry szósz

zöldséges rizs

french dressing angol módra

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...