Koronázási csirketál
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
curry szósz
-
30 kcal
-
25g víz0 kcal
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
1 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g majonéz147 kcal
-
10g főzőtejszín13 kcal
zöldséges rizs
-
75g barnarizs275 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
75g kígyóuborka11 kcal
-
5g koriander1 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
french dressing angol módra
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
curry szósz
-
60 kcal
-
50g víz0 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
10g paradicsomszósz2 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g majonéz294 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
zöldséges rizs
-
150g barnarizs551 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
150g kígyóuborka22 kcal
-
10g koriander2 kcal
-
10g petrezselyem4 kcal
french dressing angol módra
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
curry szósz
-
5 kcal
-
4g víz0 kcal
-
39.7g csirkemellfilé48 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0.8g paradicsomszósz0 kcal
-
7.9g vörösbor7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.4g majonéz23 kcal
-
1.6g főzőtejszín2 kcal
zöldséges rizs
-
11.9g barnarizs44 kcal
-
7.9g zöldborsó6 kcal
-
11.9g kígyóuborka2 kcal
-
0.8g koriander0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
french dressing angol módra
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1565.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 877 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 419.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 993 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 695 micro
-
Lut-zea 1582 micro
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.2 g
Zsír
-
Összesen 78.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3131.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 1754 mg
-
Nátrium 651 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 838.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 498 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 1985 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 1390 micro
-
Lut-zea 3163 micro
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 110 micro
-
Lut-zea 251 micro
Hozzávalók
curry szósz
-
0.5 dl víz
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 ek olívaolaj
-
0.3 közepes db vöröshagyma
-
2 teáskanál curry por
-
2 tk paradicsomszósz
-
1 dl vörösbor
-
0.3 db babérlevél
-
1 csipet só
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 ek citromlé
-
1 késhegynyi bors
-
5 ek majonéz
-
1 ek főzőtejszín
zöldséges rizs
-
15 dkg barnarizs
-
10 dkg zöldborsó
-
15 dkg kígyóuborka
-
10 g koriander
-
10 g petrezselyem
french dressing angol módra
Elkészítés
curry szósz
- A szárított sárgabarackot egy deci vízben egy estén át beáztatjuk. A főzőlevében együtt feltesszük főni egy tapadásmentes lábosban. Figyeljünk rá, mert hamar elpárolog a víz még fedővel letakarva is.
- A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. A curryport rászórjuk, és még egy percig sütjük. Nézzük meg a sárgabarackot, össze tudjuk már törni villával? Ha nem, hagyjuk még főni, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
- A currys hagymához hozzáadjuk a paradicsomszószt, vörösbort, vizet, babérlevelet. Hagyjuk felforrni, és belekeverjük a sót, cukrot, citromlevet. 5-10 percig hagyjuk forrni fedő nélkül. Újra nézzünk rá a sárgabarackra, már biztos kész. Villával passzírozzuk össze.
- Leszűrhetjük a curry szószt, de anélkül is finom. Hagyjuk kihűlni.
- Addig felkockázzuk a csirkét. Összekeverjük a majonézzel és sárgabarack pürével, tejszínnel. Belekeverjük a lehűlt curry szószt is.
zöldséges rizs
- A rizst feltesszük főni.
- A fagyasztott borsót is megfőzzük. Az uborkát apró darabokra vágjuk, kb. fel centi nagyságú kockákra.
- A koriander és petrezselyem leveleket megmossuk, és letépkedjük a szárról.
- A kifőtt rizst összekeverjük a borsóval, uborkával, koriander és petrezselyem levelekkel.
french dressing angol módra
- Az olajat, vizet, ecetet osszekeverjük. Hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és petrezselymet. Csomómentesre keverjük. A zöldséges rizsre öntjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2206
- Feltöltés dátuma: 2014. december 08.
Ajánló
Nagyon finom, könnyű étel. Előételként is tálalható több porcióra osztva. Koriander és petrezselyem mellett vagy helyett friss oregánót, bazsalikomot, zsályát és kakukkfüvet is használhatuk. A csirkét pár egész borssal, sárgarépával, kakukkfűvel, petrezselyemmel és babérlevéllel meg is főzhetjük. A csirke bármelyik részét felhasználhatjuk, vagy az egész csirkéről is leszedhetjük a húst, akkor duplázni kell a többi hozzávalót.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A receptet a telegraph.co.uk weboldalon találtam. A történet: 1953-ban Constance Spry-t felkérték, hogy egy új ételt kreáljon a királynő koronázására. Meg kellett felelnie sok olyan vendég ízlésvilágának, akiket a szakács nem is ismert. Szerintem a Constance nagyon jól helytállt. Az egyik kedvencem! Az eredeti recept 2 egész csirkét használ fel, úgyhogy én csökkentettem az adagot.