r
Nosalty Logó

Kornspitz Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kornspitz Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kovász

Tészta

Szóráshoz

Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kovász

Tészta

Szóráshoz

Összesen 3307 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kovász

Tészta

Szóráshoz

Összesen 285 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9099.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1016 mg
  • Foszfor
    2741 mg
  • Nátrium
    4302 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 3307 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Kovász

  1. Előző este kelesztőtálban a hozzávalókat összekeverjük, lefedjük, és hagyjuk érni 12 órát.

Tészta

  1. A bulgurt, a pelyheket és a tönkölybúza szemeket kávédarálóban jó durvára daráljuk.
  2. Minden hozzávalót a kovász tetejére mérünk, és összedagasztjuk vele. Mikor kezd összeállni, csak akkor adjuk hozzá az olajat. Cipót formálunk belőle, és a kelesztőtálban hagyjuk egy órára.
  3. A duplájára megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, finoman átgyúrjuk, 14 részre osztjuk (vagy tetszés szerint többre- az eredeti kornspitz súlya 62-80 g között van).
  4. A kis cipókat az ujjainkkal nagyjából háromszög alakúra nyomkodjuk szét, majd a széles részénél kezdve szorosan feltekerjük.

Szóráshoz

  1. A magokat egy sütőpapíron összekeverjük.
  2. A kiflit lespricceljük vízzel, és belehempergetjük a magkeverékbe, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  3. 15-20 percig újra kelesztjük (míg a sütő előmelegedik 200 fokra, vagy hőlégkeverésen 180 fok), és 20 perc alatt középen megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6637
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kornspitz Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Sokféle kenyeret, péksüteményt kipróbáltam már, de ezt még nem, pedig nagyon szeretjük a teljes kiőrlésű pékárut. Két nap alatt most sütöttem meg ezt az adagot másodszorra, annyira ízlett mindenkinek, hogy pillanatok alatt elfogyott. Kicsit macerásabb, mint egy kiflit összedobni, de igazán megéri a fáradtságot. Az átlagnál nagyobb kifliket készítettem, 100 g-osakat, így ebből a mennyiségből 14 kiflim lett.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...