Tönkölybúzapehely
Leírás
A natúr táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítés és gőzölés után felmelegített lapítóhengerek között vezetik át. A natúr gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szója stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és változatos ételek készíthetők belőle: saját keverésű müzli, sütemények, levesbetét, de főzelék sűrítésére ugyancsak alkalmas. Enyhén megpirítva különleges ízhatást kölcsönöz a levesnek, főzeléknek, hamis fasírozottnak. A tönköly kiváló fehérjeforrás, alacsony szénhidrát-tartalmának köszönhetően fogyókúrázók is cukorbetegek is fogyaszthatják. Beilleszthető vegetáriánus étrendbe is. A búzapehely energiatartalma 340 kcal 1430 kJ.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen, de lezárva hűtőben is tárolható, így biztosan nem szárad ki.
100g Tönkölybúzapehely
fehérjetartalom
12 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
64 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
12 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok