r
Nosalty Logó

Szilvás-fahéjas morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Yoffi
Szilvás-fahéjas morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1783 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 446 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    916 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1783 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg, szedjük félbe, és magozzuk ki a szilvát! Keverjük össze 3 ek cukorra és a fahéjjal.Tehetjükegy nagyobb, kb 20 cm átmérőjűtűzálló tálaljára, vagy 8 kisebb szuflé formába!
  2. Keverjük össze a lisztet a maradék 1 ek cukorral, a sóval és a pelyhekkel! Afelkockázott hideg vajat kézzel, gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk, hogy tészta legyen belőle, de ne álljon össze!
  3. Szórjuk a morzsát a szilvára!
  4. Előmelegített sütőben süssük meg! Akkor van kész, ha máraranybarnaa teteje!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6053
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, egyszerű és gyors süti, kezdőknek is bátran ajánlom az elkészítését! Biztos a siker! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...