r
Nosalty Logó

Hagymás kenyérlepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás kenyérlepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6554.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    3420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 2573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos vízben.
  2. A háromféle lisztet összekeverjük a kölespehellyel és a sóval. Ehhez hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, az olívaolajat, és a felfuttatott élesztőt.
  3. A tésztát jól összedolgozzuk. (Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá egy kis vizet, ha túl lágy, akkor egy kis lisztet.) Majd letakarva kelesztjük 30-40 percig.
  4. Amíg kel a tészta, a felkockázott szalonnát egy serpenyőben pár perc alatt kissé megpirítjuk, a zsírjából tetszés szerinti mennyiséget keverünk a joghurthoz.
  5. A vöröshagymát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket és a zöldpaprikát felszeleteljük, valamint lereszeljük a sajtot.
  6. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd kézzel kilapogatjuk egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsiben. A tetejét megkenjük a zsírral elkevert joghurttal, meghintjük feketeborssal, rászórjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát, majd a sült szalonnakockákat.
  7. Végül rádobjuk a rozmaringleveleket, és megszórjuk a lepényt reszelt sajttal.
  8. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd kissé lejjebb véve a hőfokot, kb. 180 fokon addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Még forrón felvágva enyhén sületlen hatást kelthet a tészta, ez a barnalisztek miatt van. Kis hűlés után már nem észlelünk ilyen jelenséget.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x45
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9656
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Ajánló

Egy könnyű kis Irsai Olivér vagy Királyleányka jól csúszik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karácsonyi bejglisütésből maradt élesztőt akartam felhasználni, így született az itthon lévő dolgokból ez a kis nyalánkság.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...