Hagymás kenyérlepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
83 kcal
-
85 kcal
-
27 kcal
-
2g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g joghurt5 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
38g víz0 kcal
-
1g cukor5 kcal
A tetejére
-
164 kcal
-
11g joghurt7 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
645
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
332 kcal
-
338 kcal
-
108 kcal
-
7g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
150g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A tetejére
-
100g mangalica szalonna655 kcal
-
45g joghurt27 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2573
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
28 kcal
-
29 kcal
-
2.6g tönkölybúzapehely9 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
2.6g joghurt2 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
3.4g élesztő4 kcal
-
12.8g víz0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
A tetejére
-
8.5g mangalica szalonna56 kcal
-
3.8g joghurt2 kcal
-
14.5g vöröshagyma5 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
8.5g zöldpaprika1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.2g rozmaring2 kcal
-
8.5g sajt30 kcal
Összesen
220
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1638.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 855 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 153.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
645
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.7 g
Zsír
-
Összesen 128.4 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6554.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 964 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 373 mg
-
Foszfor 1662 mg
-
Nátrium 3420 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 612.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 451 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 513 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 938 micro
Összesen
2573
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 púpozott ek finomliszt
-
5 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt
-
5 púpozott ek teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
1 tk só
-
1 db tojás
-
2 ek joghurt
-
2 ek olívaolaj
-
4 dkg élesztő
-
1.5 dl víz
-
0.5 ek cukor
A tetejére
-
3 ek joghurt
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
fekete bors ízlés szerint
-
10 dkg sajt
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos vízben.
- A háromféle lisztet összekeverjük a kölespehellyel és a sóval. Ehhez hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, az olívaolajat, és a felfuttatott élesztőt.
- A tésztát jól összedolgozzuk. (Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá egy kis vizet, ha túl lágy, akkor egy kis lisztet.) Majd letakarva kelesztjük 30-40 percig.
- Amíg kel a tészta, a felkockázott szalonnát egy serpenyőben pár perc alatt kissé megpirítjuk, a zsírjából tetszés szerinti mennyiséget keverünk a joghurthoz.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket és a zöldpaprikát felszeleteljük, valamint lereszeljük a sajtot.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd kézzel kilapogatjuk egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsiben. A tetejét megkenjük a zsírral elkevert joghurttal, meghintjük feketeborssal, rászórjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát, majd a sült szalonnakockákat.
- Végül rádobjuk a rozmaringleveleket, és megszórjuk a lepényt reszelt sajttal.
- 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd kissé lejjebb véve a hőfokot, kb. 180 fokon addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Még forrón felvágva enyhén sületlen hatást kelthet a tészta, ez a barnalisztek miatt van. Kis hűlés után már nem észlelünk ilyen jelenséget.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x45
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9656
- Feltöltés dátuma: 2012. január 18.
Ajánló
Egy könnyű kis Irsai Olivér vagy Királyleányka jól csúszik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A karácsonyi bejglisütésből maradt élesztőt akartam felhasználni, így született az itthon lévő dolgokból ez a kis nyalánkság.