Kínai kel saláta 4. - curry öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
P.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
200g kínai kel30 kcal
-
50g csírák22 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
50g csirkemellsonka48 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
20g ananász5 kcal
-
200g mangó85 kcal
-
100g körte51 kcal
Az öntethez
-
50g tejföl99 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
35g snidling11 kcal
Összesen
667
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
200g kínai kel30 kcal
-
50g csírák22 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
50g csirkemellsonka48 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
20g ananász5 kcal
-
200g mangó85 kcal
-
100g körte51 kcal
Az öntethez
-
50g tejföl99 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
35g snidling11 kcal
Összesen
667
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
21.3g kínai kel3 kcal
-
5.3g csírák2 kcal
-
9.8g újhagyma2 kcal
-
5.3g csirkemellsonka5 kcal
-
5.3g sonka7 kcal
-
2.1g ananász1 kcal
-
21.3g mangó9 kcal
-
10.7g körte5 kcal
Az öntethez
-
5.3g tejföl11 kcal
-
5.3g habtejszín16 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
-
2.7g méz8 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
3.7g snidling1 kcal
Összesen
71
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1912.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 1174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 588.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 281 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 2565 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 904 micro
Összesen
667
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1912.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 1174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 588.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 281 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 2565 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 904 micro
Összesen
667
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
20 dkg kínai kel
-
1 közepes db újhagyma
-
5 dkg csirkemellsonka
-
5 dkg sonka
-
20 g ananász
Az öntethez
-
0.5 dl tejföl
-
0.5 dl habtejszín
-
1 ek ecet
-
1 ek szójaszósz
-
1 ek méz
-
1 teáskanál curry por
-
0.5 tk cayenne paprika
-
só ízlés szerint
-
0.5 tk citromlé
-
5 szál snidling
Elkészítés
A salátához
- A csirkemellet vágjuk kockára, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben hirtelen pirítsuk meg.
- A kínai kelt vágjukfogyasztható méretű laskára, csíkokra. Tegyük egy nagyobb salátástálba.
- Keverjük bele a lecsepegtetett szójacsírát, a vékony csíkokra vágott újhagymát, a felkockázott gyümölcsöket és keverjük össze óvatosan.
- Az öntethez keverjük el a tejfölt a tejszínnel, tegyük hozzá sorban az összes hozzávalót, majd a végén ízlés szerint sózzuk és állítsuk be az ízét citromlével.
- Tegyük egy kis időre hűtőbe, majd onnan kivéve, még igazítsunk az ízén, ha szeretnénk.
- A salátát NE keverjük el az öntettel, csak tálaláskor csurgassuk rá. Ekkor szórjuk még meg apróra vágott metélőhagymával is, esetleg pirított kenyérkockákkal, illetve még díszíthetjük egy szép hosszúkás, negyedbe vágottkörtével, ahogyan én is tettem.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13328
- Feltöltés dátuma: 2010. március 02.
Ajánló
pH besorolás: Semleges Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
Még mindig a tavaszi zsongás jegyében. A curry és a kínai kel barátsága igen régi és legalább annyira tipikus, mint a paradicsom - bazsalikom páros, viszont kevesen ismerik. A kínai kel nem különösebben karakteres ízű, épp ezért igényel igen fűszeres önteteket. Ezek hiányában egy jellegtelen ízű salátát kapunk. A friss gyümölcsöktöl harsogó, édeskés, a curryszósztól fűszeres, a csirkétől pecsenyés. A recept Max Mundi Saláták c. kötelező "salátaolvasmányából" való, de több helyen láttam már az interneten is.