r
Nosalty Logó

Kínai kel saláta 4. - curry öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Kínai kel saláta 4. - curry öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 667 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 667 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    2565 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 667 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    2565 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 667 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A csirkemellet vágjuk kockára, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben hirtelen pirítsuk meg.
  2. A kínai kelt vágjukfogyasztható méretű laskára, csíkokra. Tegyük egy nagyobb salátástálba.
  3. Keverjük bele a lecsepegtetett szójacsírát, a vékony csíkokra vágott újhagymát, a felkockázott gyümölcsöket és keverjük össze óvatosan.
  4. Az öntethez keverjük el a tejfölt a tejszínnel, tegyük hozzá sorban az összes hozzávalót, majd a végén ízlés szerint sózzuk és állítsuk be az ízét citromlével.
  5. Tegyük egy kis időre hűtőbe, majd onnan kivéve, még igazítsunk az ízén, ha szeretnénk.
  6. A salátát NE keverjük el az öntettel, csak tálaláskor csurgassuk rá. Ekkor szórjuk még meg apróra vágott metélőhagymával is, esetleg pirított kenyérkockákkal, illetve még díszíthetjük egy szép hosszúkás, negyedbe vágottkörtével, ahogyan én is tettem.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13328
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 02.

Ajánló

pH besorolás: Semleges Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még mindig a tavaszi zsongás jegyében. A curry és a kínai kel barátsága igen régi és legalább annyira tipikus, mint a paradicsom - bazsalikom páros, viszont kevesen ismerik. A kínai kel nem különösebben karakteres ízű, épp ezért igényel igen fűszeres önteteket. Ezek hiányában egy jellegtelen ízű salátát kapunk. A friss gyümölcsöktöl harsogó, édeskés, a curryszósztól fűszeres, a csirkétől pecsenyés. A recept Max Mundi Saláták c. kötelező "salátaolvasmányából" való, de több helyen láttam már az interneten is.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...