Kelt rétes ahogy Sally készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
3g élesztő3 kcal
-
13g tej7 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
Almás töltelékhez
-
125g alma59 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Mákos töltelékhez
Túrós töltelékhez
-
31g tehéntúró46 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1g búzadara4 kcal
-
1g mazsola4 kcal
Diós töltelékhez
Összesen
1006
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
25g élesztő26 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
Almás töltelékhez
-
1000g alma468 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Mákos töltelékhez
Túrós töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
8g búzadara29 kcal
-
10g mazsola30 kcal
Diós töltelékhez
Összesen
8038
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
0.8g élesztő1 kcal
-
3.4g tej2 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
8.4g vaj60 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
0g só0 kcal
-
16.8g finomliszt61 kcal
Almás töltelékhez
-
33.6g alma16 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
Mákos töltelékhez
Túrós töltelékhez
-
8.4g tehéntúró12 kcal
-
0.7g tejföl1 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.3g búzadara1 kcal
-
0.3g mazsola1 kcal
Diós töltelékhez
Összesen
269
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1173.7 g
-
Cink 84 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 148.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
1006
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171 g
Zsír
-
Összesen 409 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 127 g
-
Koleszterin 1126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9389.9 g
-
Cink 675 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 2965 mg
-
Vas 530 mg
-
Magnézium 974 mg
-
Foszfor 3426 mg
-
Nátrium 499 mg
-
Réz 31 mg
-
Mangán 39 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 965.9 g
-
Cukor 473 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 1190 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1994 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 66 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 736 micro
-
Kolin: 666 mg
-
Retinol - A vitamin: 1931 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 679 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1072 micro
Összesen
8038
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
2.5 dkg élesztő
-
1 dl tej
-
2 ek cukor
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
50 dkg finomliszt
Almás töltelékhez
Mákos töltelékhez
-
10 dkg cukor
Túrós töltelékhez
Diós töltelékhez
-
10 dkg cukor
Elkészítés
Tésztához
- Az élesztőt a langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk.
- A vajat jó habosra kikeverjük a cukorral, majd hozzárakjuk a tojást meg a tojássárgáját, csipet sót.
- A lisztet leszitáljuk, hozzáöntjük a vajas keveréket és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk.
- Négy cipóra osztjuk. A cipókat egyesével henger alakúra sodorjuk, és körülbelül 30-40 cm hosszú és 20-25 cm széles lapokat nyújtunk belőlük. A lap hosszabb oldalait kb. 8 cm szélességben bevagdaljuk.
- A sima közepére felhalmozzuk a tölteléket hosszában. A bevagdalt széleket keresztbe, egymásba hajtogatjuk, tojással megkenjük, és az előre bemelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
- Almás: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Összekeverjük a hozzávalókkal, és ízesítjük. Csak kihűtve rakjuk a tésztára, és előtte szórjuk meg zsemlemorzsával.
- Mákos: Keverjük össze a hozzávalókkal, és ízesítjük.
- Túrós: Keverjük össze a hozzávalókat, és ízesítjük. A tésztát a töltelék előtt szórjuk meg darával.
- Diós: Keverjük össze a hozzávalókat, és ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 7658
- Feltöltés dátuma: 2013. április 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Úgy néz ki, mintha rétes lenne, de a tésztája kelt tészta. Puha, omlós és nagyon finom. A töltelékek csak variációk, ötletek, de lehet akár káposztás is! Ez a töltelék mennyiség valószínűleg sok is ehhez a négy rúdhoz!