r
Nosalty Logó

Kelt rétes ahogy Sally készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelt rétes ahogy Sally készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Almás töltelékhez

Mákos töltelékhez

Túrós töltelékhez

Diós töltelékhez

Összesen 1006 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Almás töltelékhez

Mákos töltelékhez

Túrós töltelékhez

Diós töltelékhez

Összesen 8038 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Almás töltelékhez

Mákos töltelékhez

Túrós töltelékhez

Diós töltelékhez

Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.7 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1006 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    409 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9389.9 g
  • Cink
    675 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    2965 mg
  • Vas
    530 mg
  • Magnézium
    974 mg
  • Foszfor
    3426 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    965.9 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1994 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    66 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1931 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 8038 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Almás töltelékhez

Mákos töltelékhez

Túrós töltelékhez

Diós töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk.
  2. A vajat jó habosra kikeverjük a cukorral, majd hozzárakjuk a tojást meg a tojássárgáját, csipet sót.
  3. A lisztet leszitáljuk, hozzáöntjük a vajas keveréket és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk.
  4. Négy cipóra osztjuk. A cipókat egyesével henger alakúra sodorjuk, és körülbelül 30-40 cm hosszú és 20-25 cm széles lapokat nyújtunk belőlük. A lap hosszabb oldalait kb. 8 cm szélességben bevagdaljuk.
  5. A sima közepére felhalmozzuk a tölteléket hosszában. A bevagdalt széleket keresztbe, egymásba hajtogatjuk, tojással megkenjük, és az előre bemelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
  6. Almás: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Összekeverjük a hozzávalókkal, és ízesítjük. Csak kihűtve rakjuk a tésztára, és előtte szórjuk meg zsemlemorzsával.
  7. Mákos: Keverjük össze a hozzávalókkal, és ízesítjük.
  8. Túrós: Keverjük össze a hozzávalókat, és ízesítjük. A tésztát a töltelék előtt szórjuk meg darával.
  9. Diós: Keverjük össze a hozzávalókat, és ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 7658
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy néz ki, mintha rétes lenne, de a tésztája kelt tészta. Puha, omlós és nagyon finom. A töltelékek csak variációk, ötletek, de lehet akár káposztás is! Ez a töltelék mennyiség valószínűleg sok is ehhez a négy rúdhoz!

Hozzávalók

Tésztához

Almás töltelékhez

Mákos töltelékhez

Túrós töltelékhez

Diós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...