Karalábé tejszínes paradicsomszósszal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
6g kacsazsír0 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
36g fehérrépa23 kcal
-
8g zeller3 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
192g karalábé38 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
160g konzerv paradicsom26 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
150g tészta557 kcal
-
30g sajt106 kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
30g kacsazsír0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
960g karalábé192 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
750g tészta2783 kcal
-
150g sajt528 kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
0.8g kacsazsír0 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.1g fehérrépa3 kcal
-
1.1g zeller0 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
27.1g karalábé5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
22.6g konzerv paradicsom4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
7.1g habtejszín21 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.2g vaj1 kcal
-
21.2g tészta79 kcal
-
4.2g sajt15 kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1506.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 427.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 522 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 990 micro
-
β-karotin 2891 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4392 micro
-
Lut-zea 260 micro
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164 g
Zsír
-
Összesen 140.7 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 477 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7532.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 513 mg
-
Kálcium 2018 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 771 mg
-
Foszfor 2846 mg
-
Nátrium 1313 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 721.3 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 82 mg
VÍZ
-
Összesen 2135.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2612 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 596 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2171 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 1201 micro
-
α-karotin 4952 micro
-
β-karotin 14455 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 21961 micro
-
Lut-zea 1301 micro
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 140 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 621 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
-
2 ek kacsazsír
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 db fehérrépa
-
0.3 kis db zeller
-
2 db sárgarépa
-
4 közepes db karalábé
-
bors ízlés szerint
-
3 tk oregánó
-
3 tk majoranna
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
800 g konzerv paradicsom
-
2 db zellerlevél
-
4 teáskanál petrezselyem
-
2.5 dl habtejszín
-
3 teáskanál cukor
-
1 tk vaj
-
75 dkg tészta
Elkészítés
- A lábasban a kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk.
- Beleöntjük a paradicsomot, beletesszük a fűszereket, a felkockázott karalábét, a finomra vágott zöldeket, és közepes lángon, 150 fokon, fedő alatt elkezdjük főzni, olykor megkeverjük, kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük
- 40-45 perc után, ha az étel kész, beletesszük a cukrot és a tejszínt, összeforraljuk, és 2 tk vajat is keverünk bele, tálalásig melegen tartjuk.
- Kifőzzük sós, lobogó vízben a tésztát előírás szerint, leszűrjük, majd a fazékban lévő karalábés szósszal átforgatjuk (tehetünk rá egy-két kanál tészta főzővizet is, ha szükségesnek látjuk), majd tálaljuk reszelt sajttal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2611
- Feltöltés dátuma: 2013. február 22.
Ajánló
A hidegben egy jó forró leves, legyen az akár zöldborsó, akár gulyás, akár húsgombóc... Az étel nagyon finom és laktató, habár hús nincs benne, nem is ez volt a cél, nagyon finom laktató tészta ételt kaptam, ami el is fogyott. A tészta mennyisége és a karalábé is, attól függ, hányan étkeznek, vagy hány napra készül az étel. Ettől függően a mennyiséget változtatni kell. Tálaláskor reszelt sajtot kínáljunk hozzá, finom bort, házi szörpöt, ásványvizet. Aki teheti és van otthon házilag eltett finomra vágott kapor, az étel készítésekor tehet bele egy-két tkanállal, finomra vágva, csak gazdagabb ízt adhat a karalábéval együtt (nekem sajnos már elfogyott).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szép zsenge, zöld karalábét kaptam, a kedvenc zöldségesemnél, nagyon jó áron, és azonnal vettem hat darabot belőle. Kettőt el is raktam, hogy a legközelebbi finom levesbe bele kerülhessen, de mivel leves nem rég készült, amiben ettük, kíváncsi voltam, mi készülhet még belőle, ha nem rántom ki, ha nem rakottan készítem, nem töltött, nem főzelék....- milyen lehet szósznak, tésztával? A próba sikerült, a családnak is ízlett, elfogyott, meg lehet ismételni.