r
Nosalty Logó

Karácsonyi túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7360.9 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2537 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.9 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit.
  2. Kivajazott, kilisztezett 24 cm-es kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük. Ha kész, kihűtjük, ha a közepe felpúposodna, lenyomkodjuk pl. egy kis vágódeszkával.
  3. A túrókrémhez a 300 ml tejet habosra keverjük a túrótorta alapporral, majd hozzákeverjük a villával áttört túrót és pár kockára vágott őszibarackbefőttet. Rásimítjuk a tésztára, és hűtőbe tesszük egy fél órára.
  4. A gyümölcsöket felvagdossuk, és a kiviből fenyőfa alakot rakunk ki, ezt körberakjuk a barackkal, fenyőfadísz gyanánt a vörösáfonyákat tesszük rá, a fél kocka csokit pedig a fenyőfa aljához tesszük, annak törzsét imitálva.
  5. A zselatinhoz 250-300 ml vizet felforralunk, ráöntjük a zseléporra, és fél percig keverjük. Azonnal ráöntjük a tortánkra, középről indulva. A tortát alaposan lehűtjük. A kapcsot levéve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3382
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Ajánló

Érdemes lehet megkenni a pitét a túróréteg előtt egy kevés lekvárral vagy mogyorókrémmel, hogy "szigeteljen", nehogy a túrókrémből a nedvesség eláztassa a tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta terveztem, hogy karácsonykor olyan tortát készítek, amelyen egy fenyőfa van. A kiwi igazi téli gyümölcs, így ő lett a torta központja. A barack színe nagyon szépen mutat vele, én az ízét is jobban szeretem, ezért dominál a tortában az íze.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...