r
Nosalty Logó

Karácsonyi diótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mandulaforgács
Karácsonyi diótorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

378
Kalória
8.5g
Fehérje
39.7g
Szénhidrátok
23.2g
Zsír
57.9g
Víz
72.4g
Koleszterin
6.2g
Rost
23.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 3778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    731 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    232 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5251.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    920 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    579.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    1755 micro
  • β-karotin
    8917 micro
  • β-crypt
    7308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 3778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    516 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Botmixerrel összeturmixoljuk a megsült sütőtököt, a mézet, a tojássárgájákat és a kókuszolajat.
  2. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habbá verjük.
  3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, és belekanalazzuk a sütőtökös keverékbe. Majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje-habot is.
  4. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát.
  5. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Hozzávalók a krémhez

  1. A csokoládét és a kókuszolajat gőz fölött felolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a kimagozott datolyát, a sütőtökpürét, a narancs héját, a fűszereket, és botmixerrel krémmé turmixoljuk. Ezután belekeverjük a darált diót.
  3. A növényi tejet felmelegítjük, belekeverjük a zselatint, kevergetve feloldjuk benne (nem forraljuk!). Langyosra hűtjük.
  4. A diós pürét hozzákeverjük a zselatinos növényi tejhez.

Összeállítás

  1. A kihűlt tortalapot visszatesszük a formába, és rákanalazzuk a langyos krémet.
  2. Hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. Tetejét darált dióval és csokoládéval díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Karácsonykor kötelező minden látogatásnál megkóstolni a házigazdák bejglijét. Ami elég megterhelő. Ezért hoztam egy alternatívát, ami ünnepi, karácsonyillatú, mégis könnyebb és változatosabb. Ez a torta glutén és tejtermék nélkül, hozzáadott cukor nélkül készül. Hálásak lesznek érte a különféle diétát tartó vendégek! Teljes élményt nyújt, minden "kompromisszum" nélkül élvezhető az íze, állaga. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!