r
Nosalty Logó

Karácsonyi diótorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
mandulaforgács
Karácsonyi diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 3778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    731 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    232 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5251.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    920 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    1755 micro
  • β-karotin
    8917 micro
  • β-crypt
    7308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 3778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    516 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Botmixerrel összeturmixoljuk a megsült sütőtököt, a mézet, a tojássárgájákat és a kókuszolajat.
  2. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habbá verjük.
  3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, és belekanalazzuk a sütőtökös keverékbe. Majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje-habot is.
  4. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát.
  5. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Hozzávalók a krémhez

  1. A csokoládét és a kókuszolajat gőz fölött felolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a kimagozott datolyát, a sütőtökpürét, a narancs héját, a fűszereket, és botmixerrel krémmé turmixoljuk. Ezután belekeverjük a darált diót.
  3. A növényi tejet felmelegítjük, belekeverjük a zselatint, kevergetve feloldjuk benne (nem forraljuk!). Langyosra hűtjük.
  4. A diós pürét hozzákeverjük a zselatinos növényi tejhez.

Összeállítás

  1. A kihűlt tortalapot visszatesszük a formába, és rákanalazzuk a langyos krémet.
  2. Hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. Tetejét darált dióval és csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13549
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi diótorta
mandulaforgács 3 recept

Karácsonykor kötelező minden látogatásnál megkóstolni a házigazdák bejglijét. Ami elég megterhelő. Ezért hoztam egy alternatívát, ami ünnepi, karácsonyillatú, mégis könnyebb és változatosabb. Ez a torta glutén és tejtermék nélkül, hozzáadott cukor nélkül készül. Hálásak lesznek érte a különféle diétát tartó vendégek! Teljes élményt nyújt, minden "kompromisszum" nélkül élvezhető az íze, állaga. 

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...