Tápiókaliszt

Tápiókaliszt

Leírás

A maniókagyökérből kivont, szárított keményítőlisztből készül a tápióka, amelyet ma már számos különböző formában megtalálhatunk a boltok polcain, ezek egyike a tápiókaliszt. Rendkívül magas keményítőtartalmának köszönhetően a tápiókaliszt kiválóan alkalmas levesek, mártások, főzelékek sűrítésére, illetve magas víztartalmú gyümölcsökkel készített süteményekhez is használható. Glutén és laktózmentes, így liszt- és laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Tápiókaliszt

fehérjetartalom

0.19 g

zsírtartalom

0.013 g

szénhidráttartalom

88.69 g

víztartalom

10.99 g

gramm tápiókaliszt?

Top ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Foszfor

7 mg

Vas

1.58 mg

Magnézium

1 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.008 g

Kolin

1.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.135 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.004 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.19 g

Zsír

telített zsírsav

0.005 g

egyszeresen telített zsírsav

0.005 g

többszörösen telített zsírsav

0.003 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

1.58 mg

Magnézium

1 mg

Foszfor

7 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.12 mg

Réz

0.02 mg

Mangán

0.11 mg

Szelén

0.8 µg

szénhidrát

rost

0.9 g

cukor

3.35 g

víz

10.99 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.004 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.135 mg

Folát

4 µg

Kolin

1.2 mg

B6 vitamin

0.008 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...