Mindenmentes alakbarát fahéjas csiga
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
25g kókusztej49 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
3 kcal
-
6g olívaolaj55 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
1g lenmagliszt2 kcal
-
2g víz0 kcal
-
3g útifű maghéj11 kcal
-
3g almapüré1 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g xilit20 kcal
-
5g tápiókaliszt18 kcal
-
5g rizsliszt18 kcal
-
8g köles32 kcal
-
12g hajdinaliszt39 kcal
Töltelék
-
8g kókuszzsír74 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g xilit20 kcal
-
2g szilvalekvár3 kcal
Összesen
348
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
300g kókusztej591 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
12g instant élesztő39 kcal
-
75g olívaolaj663 kcal
-
5g almaecet1 kcal
-
10g lenmagliszt28 kcal
-
24g víz0 kcal
-
36g útifű maghéj136 kcal
-
30g almapüré13 kcal
-
1g aszkorbinsav0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
60g tápiókaliszt215 kcal
-
60g rizsliszt220 kcal
-
100g köles378 kcal
-
140g hajdinaliszt469 kcal
Töltelék
-
100g kókuszzsír892 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
20g szilvalekvár31 kcal
Összesen
4195
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
25.2g kókusztej50 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
3 kcal
-
6.3g olívaolaj56 kcal
-
0.4g almaecet0 kcal
-
0.8g lenmagliszt2 kcal
-
2g víz0 kcal
-
3g útifű maghéj11 kcal
-
2.5g almapüré1 kcal
-
0.1g aszkorbinsav0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
8.4g xilit20 kcal
-
5g tápiókaliszt18 kcal
-
5g rizsliszt18 kcal
-
8.4g köles32 kcal
-
11.8g hajdinaliszt39 kcal
Töltelék
-
8.4g kókuszzsír75 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8.4g xilit20 kcal
-
1.7g szilvalekvár3 kcal
Összesen
351
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
348
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 250.2 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4519.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 688 mg
-
Foszfor 1186 mg
-
Nátrium 2395 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 312.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 489 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
4195
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 26.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
1 ek cukor
-
3 kávéskanál instant élesztő
-
1 ek almaecet
-
1 csapott ek lenmagliszt
-
3 evőkanál víz
-
36 g útifű maghéj
-
2 teáskanál gluténmentes sütőpor
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál só
-
10 dkg xilit
-
60 g tápiókaliszt
-
140 g hajdinaliszt
Töltelék
-
10 dkg kókuszzsír
-
fahéj ízlés szerint
-
10 dkg xilit
-
1 ek szilvalekvár
Elkészítés
Tészta
- A kókusztejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Amíg az élesztőre várunk, elkészíthetjük a lenmagtojást: a lenmaglisztet és a vizet egy pohárban kocsonyás-pudingos állagúra keverjük.
- Az olajat, almaecetet és az útifű maghéjat belekeverjük az élesztős tejbe. Kicsit félretesszük, várjunk, amíg az útifű maghéj megszívja magát nedvességgel. Addig a száraz hozzávalókat is elvegyítjük egymással.
- Ha elkészült, hozzákeverhetjük a tejhez az almapürét, és dobjuk bele a lenmagtojást is, majd mehetnek bele a száraz alapanyagok.
- Keverjük jól össze, míg egynemű, kicsit nedves tésztát nem kapunk (az útifű maghéj még úgyis felvesz egy kis nedvességet), majd hagyjuk kelni 40 percet.
- Ha megkelt, gyúrjuk át ismét, majd válasszuk ketté a tésztát. Az egyik felét nyújtsuk ki vékonyra, kenjük be a töltelékkel, tekerjük fel, majd egy éles késsel vágjunk 1-2 cm széles csíkokat belőle. A nyers csigákat betehetjük egymás mellé egy jénai tálba vagy sütőpapíron egy tepsibe.
- Ha még aznap meg szeretnénk őket sütni, hagyjuk kelni még 40 percet (és készítsük el addig a tészta másik részét is). De kipróbálhatjuk a hűtős verziót is, ebben az esetben a második kelesztés egy éjszaka alatt a hűtőben történik.
- Ha megkeltek, mehetnek be a sütőbe, ahol 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Töltelék
- A töltelék hozzávalóit jól elkeverjük, amíg egynemű nem lesz. Tetszés szerint variálhatjuk is, fahéj helyett mehet bele kakaó például.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 193
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 77384
- Feltöltés dátuma: 2016. május 25.
Ajánló
Tízóraira, uzsonnára, vagy akár egy leves mellé második fogásnak is ideális.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy csiga, ami mindent tud: glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, alak- és inzulinrezisztencia-barát. Ráadásul nagyon finom is. Az egyik kedvenc édességem újragondolva.