r
Nosalty Logó

Mindenmentes alakbarát fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mindenmentes alakbarát fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4519.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    2395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 4195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A kókusztejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Amíg az élesztőre várunk, elkészíthetjük a lenmagtojást: a lenmaglisztet és a vizet egy pohárban kocsonyás-pudingos állagúra keverjük.
  3. Az olajat, almaecetet és az útifű maghéjat belekeverjük az élesztős tejbe. Kicsit félretesszük, várjunk, amíg az útifű maghéj megszívja magát nedvességgel. Addig a száraz hozzávalókat is elvegyítjük egymással.
  4. Ha elkészült, hozzákeverhetjük a tejhez az almapürét, és dobjuk bele a lenmagtojást is, majd mehetnek bele a száraz alapanyagok.
  5. Keverjük jól össze, míg egynemű, kicsit nedves tésztát nem kapunk (az útifű maghéj még úgyis felvesz egy kis nedvességet), majd hagyjuk kelni 40 percet.
  6. Ha megkelt, gyúrjuk át ismét, majd válasszuk ketté a tésztát. Az egyik felét nyújtsuk ki vékonyra, kenjük be a töltelékkel, tekerjük fel, majd egy éles késsel vágjunk 1-2 cm széles csíkokat belőle. A nyers csigákat betehetjük egymás mellé egy jénai tálba vagy sütőpapíron egy tepsibe.
  7. Ha még aznap meg szeretnénk őket sütni, hagyjuk kelni még 40 percet (és készítsük el addig a tészta másik részét is). De kipróbálhatjuk a hűtős verziót is, ebben az esetben a második kelesztés egy éjszaka alatt a hűtőben történik.
  8. Ha megkeltek, mehetnek be a sütőbe, ahol 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit jól elkeverjük, amíg egynemű nem lesz. Tetszés szerint variálhatjuk is, fahéj helyett mehet bele kakaó például.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 77384
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 25.

Ajánló

Tízóraira, uzsonnára, vagy akár egy leves mellé második fogásnak is ideális.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy csiga, ami mindent tud: glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, alak- és inzulinrezisztencia-barát. Ráadásul nagyon finom is. Az egyik kedvenc édességem újragondolva.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...