Lenmagliszt
Leírás
A len magjából az olaj kipréselése után őrléssel nyert lisztféle. A len évezredek óta ismert és használt haszon- ill. gyógynövény. A szárából nyert rostokat szövetkészítésre, magját pedig étkezési és gyógyászati célokra használták. A lenmagból nyert olaj nem csak táplálkozási célokra alkalmas, festékeket, lakkokat, ragasztókat is gyártanak belőle. A lenmag fogyasztása rendkívül egészséges, mivel igen nagy arányban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, amelyek előállítására az emberi szervezet képtelen. A lenmagnak magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma, fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, kezelhetőek az ízületi gyulladások, serkenti az agyműködést. Lenmaglisztet elsősorban kenyérsütésre használnak, de terápiás céllal, esetleg tejtermékekkel fogyasztva orvosolhatóak vele bizonyos gyomorbántalmak
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Sötét, hűvös, száraz helyen.
100g Lenmagliszt
fehérjetartalom
25 g
zsírtartalom
16 g
szénhidráttartalom
2 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Magnézium
550 mg
Kalcium
375 mg
Vas
8 mg
Cink
6 mg
Top vitaminok
Kolin
112 mg
Niacin - B3 vitamin
4 mg
Tiamin - B1 vitamin
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
25 g
Zsír
telített zsírsav
1 g
egyszeresen telített zsírsav
3 g
többszörösen telített zsírsav
12 g
ásványi anyagok
Kalcium
375 mg
Vas
8 mg
Magnézium
550 mg
Cink
6 mg
Mangán
3 mg
Szelén
35 µg
szénhidrát
rost
38 g
cukor
2 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
2 mg
Niacin - B3 vitamin
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1 mg
Folsav
122 µg
Kolin
112 mg