r
Nosalty Logó

Lencsés hajdina crisp

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lencsés hajdina crisp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5779 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1048 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    2393 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    823 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 2101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vízben elkeverjük az oregánót, kakukkfüvet, majoránnát, zsályát és petrezselymet. A lencsét is beleszórjuk, és közepes tűzön, fedő alatt felforraljuk. Alacsonyra állítjuk a lángot, és puhára főzzük. Mire megpuhul, a víz is elfő alóla.
  2. Egy keverőtálba öntjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Beleszórjuk a lenmaglisztet és a hajdinalisztet. Sózzuk és borsozzuk, jól összegyúrjuk.
  3. Két részre osztjuk.
  4. Egy sütőlapot leterítünk szilikon lappal vagy zsír- vagy rizspapírral. A tészta felét rátesszük, és fóliával vagy zsírpapírral lefedjük. 3 mm vastag téglalapra kinyújtjuk. A felső zsírpapírt eltávolítjuk.
  5. A kinyújtott tésztát téglalapokra vágjuk, és félretesszük.
  6. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  7. Egy másik sütőlapot is leterítjük szilikon lappal vagy zsírpapírral. A tészta másik felét zsírpapírral vagy fóliával leterítve kinyújtjuk rajta. Felszeleteljük, és papíron hagyjuk. (Ha nincs két sütőlapunk, akkor a második adagot szilikon lapon vagy zsír, vagy rizspapíron nyújtsuk ki. Az első adag kisütése után csak húzzuk le a kisült adagot papírostul, és húzzuk a sütőlapra a második adagot a papír segítségével. Süssük így ki két részlétben.)
  8. Fél óra alatt kisütjük.
  9. Hagyjuk kihűlni, és dobozban tároljuk.
  10. Sajnos tárolás közben megpuhul, de az íze nem változik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4941
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 04.

Ajánló

Saját ízlésünk szerint fűszerezhetjük bőségesen, mert a lencse és hajdinaliszt elnyomja az ízeket.

Receptkategóriák

A Marks & Spencerben lehet kapni gluténmentes lencse crispet, innen jött az ötlet. Ugyan ez a recept nem hasonlít a boltira, de rágcsálnivalónak, mártogató és leves mellé is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...