r
Nosalty Logó

Lencsés hajdina crisp

NS
Lencsés hajdina crisp
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

175
Kalória
10.4g
Fehérje
30.5g
Szénhidrát
2.1g
Zsír
46g
Víz
-
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
538.9mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5779 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1048 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    2393 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    366.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

Víz

  • Összesen
    552.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    823 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 2101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

  1. A vízben elkeverjük az oregánót, kakukkfüvet, majoránnát, zsályát és petrezselymet. A lencsét is beleszórjuk, és közepes tűzön, fedő alatt felforraljuk. Alacsonyra állítjuk a lángot, és puhára főzzük. Mire megpuhul, a víz is elfő alóla.
  2. Egy keverőtálba öntjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Beleszórjuk a lenmaglisztet és a hajdinalisztet. Sózzuk és borsozzuk, jól összegyúrjuk.
  3. Két részre osztjuk.
  4. Egy sütőlapot leterítünk szilikon lappal vagy zsír- vagy rizspapírral. A tészta felét rátesszük, és fóliával vagy zsírpapírral lefedjük. 3 mm vastag téglalapra kinyújtjuk. A felső zsírpapírt eltávolítjuk.
  5. A kinyújtott tésztát téglalapokra vágjuk, és félretesszük.
  6. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  7. Egy másik sütőlapot is leterítjük szilikon lappal vagy zsírpapírral. A tészta másik felét zsírpapírral vagy fóliával leterítve kinyújtjuk rajta. Felszeleteljük, és papíron hagyjuk. (Ha nincs két sütőlapunk, akkor a második adagot szilikon lapon vagy zsír, vagy rizspapíron nyújtsuk ki. Az első adag kisütése után csak húzzuk le a kisült adagot papírostul, és húzzuk a sütőlapra a második adagot a papír segítségével. Süssük így ki két részlétben.)
  8. Fél óra alatt kisütjük.
  9. Hagyjuk kihűlni, és dobozban tároljuk.
  10. Sajnos tárolás közben megpuhul, de az íze nem változik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A Marks & Spencerben lehet kapni gluténmentes lencse crispet, innen jött az ötlet. Ugyan ez a recept nem hasonlít a boltira, de rágcsálnivalónak, mártogató és leves mellé is finom.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...