r
Nosalty Logó

Céklás vegán fasírt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Céklás vegán fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán fasírthoz

Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán fasírthoz

Összesen 1711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán fasírthoz

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3340.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1483 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1695 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A vegán fasírthoz

Elkészítés

A vegán fasírthoz

  1. A rizsre ráreszeljük a hámozott, tisztított céklát, hozzákeverjük a többi alapanyagot és egy kanál olívaolajat, fűszerezzük, és kis golyókba gyúrjuk.
  2. Egy nagy olajozott, vagy sütőpapírral borított tepsire helyezzük a golyókat. Meglocsoljuk vagy lepermetezzük olívaolajjal, és mehet az előmelegített sütőbe úgy 30-40 percre sülni.
  3. Főzelékek mellé, meleg paradicsomszósszal, avagy mártogatóssal tálaljuk. jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 348
  • Össznézettség: 7437
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 02.

Ajánló

Keressétek meg hozzá a 'Paradicsomos káposzta olasz paradicsommal' c. receptemet, azzal tökéletes!

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: vegán húsvéti receptek
további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek

Kevés főtt rizsből és pár enyhén aszott héjától megszabadított, fehér-rózsaszín-cirmos céklából készült ez a rögtönzött, maradékmentő fasírt. Frissen bekeverve és sülve is teljesen hasonlít a húsgolyóra. A titka a fűszerezésben rejlik, érdemes kísérletezni vele.

Hozzávalók

A vegán fasírthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...