Hajdinás kölesfasírt
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
33g hajdina114 kcal
-
33g köles126 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
10g lenmagliszt28 kcal
-
8g víz0 kcal
-
21g napraforgó olaj47 kcal
Összesen
397
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g hajdina686 kcal
-
200g köles756 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
60g lenmagliszt165 kcal
-
50g víz0 kcal
-
128g napraforgó olaj282 kcal
Összesen
2378
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
18.4g hajdina63 kcal
-
18.4g köles70 kcal
-
18.4g burgonya11 kcal
-
14.7g sárgarépa5 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
4.1g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g olívaolaj26 kcal
-
5.5g lenmagliszt15 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
11.7g napraforgó olaj26 kcal
Összesen
218
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2346 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 480 micro
Összesen
397
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 70 g
Zsír
-
Összesen 90.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3204.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 1097 mg
-
Foszfor 1442 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 377.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1378 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 783 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14074 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2882 micro
Összesen
2378
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 456 micro
-
β-karotin 1295 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
218
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 db burgonya
-
2 db sárgarépa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek olívaolaj
-
4 evőkanál lenmagliszt
-
0.5 dl víz
-
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük. A kölest és a hajdinát külön-külön kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kétszeres mennyiségű vízben készre pároljuk őket, majd hagyjuk kihűlni. A sárgarépát lereszeljük.
- Egy nagy keverőtálba tesszük őket, ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel. A lenmaglisztet 0.5 dl vízzel simára keverjük, és ezt is hozzáadjuk a keverékhez (ez a tojáspótlék, ami összefogja a fasírtunkat).
- Ha jól összeállt, kigolyózzuk kis golflabda méretűre, és forró napraforgó olajban aranybarnára sütjük őket. Frissen, melegen a legjobb, kívül ropogós, belül omlós, puha, fűszeres.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 288
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 31196
- Feltöltés dátuma: 2018. október 04.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
vegán ünnepi receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
420 recept
Egy olyan vegán fasírtot hoztam nektek, amit szinte bárhol, bármikor, bármivel el tudok képzelni, talán a falafel egyik távoli rokona lehetne. A két fő összetevője a hajdina és köles. A lényeg, hogy ez a kis golyó kiválóan megállja a helyét saláták mellé, szószokba tunkolva, húsos ragukhoz, pörkölthöz köretnek, főzelékre feltétnek, pitába tömve sok zöldséggel, meg csak úgy simán magában is! Próbáljátok ki, nálam mindig sikert arat!