r
Nosalty Logó

Gluténmentes-krémes-ropogós brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Paprika&Angels
Gluténmentes-krémes-ropogós brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.2 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 439 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat, cukorral (vagy más édesítővel) felolvasztjuk egy kis edényben. A csokoládét egy másik edényben, vízgőz felett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a kakaóport.
  2. A cukros vajhoz, folyamatos keverés közben (kézimixer), hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot. Habosra keverjük.
  3. A vajas-tojásos keverékhez hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, és ezt is jól összemixeljük. Mehet bele a tápiókakeményítő (vagy kukorica) is és egy csipet só.
  4. Az egészet egy kisebb tepsibe (20x20) öntjük.
  5. Előmelegített sütőben (180 fok), 22 percig sütjük. Kb. ennyi idő kell neki, hogy a tetején ropogós kéreg képződjön, de a közepe még krémes marad.
  6. Sütés után 30-40 percig még állni hagyjuk, hogy kihűljön, utána szeleteljük.
  7. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 9425
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Paprika&Angels 11 recept

Sokféle browniet készítettem már, de valahogy sosem találtam azt, amire még az USA-ból emlékeztem. Úgy érzem, most megvan. A belseje krémes, olyan "fudge"-szerű, a teteje viszont ropogós. Kisfiam névnapjára készült először, de úgy érzem, ez gyakran fog előfordulni nálunk mostantól. Ez a brownie gluténmentes, és ha valaki még szeretné egészségesebbé tenni, akkor a cukor helyett válasszon xilitet vagy erythriolt, a csokoládénál pedig, a hozzáadott cukor nélkülit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...