Vegán "túrótorta" gluténmentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sóczó Viktória
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
30g zabpehelyliszt121 kcal
-
39 kcal
-
10g rizsliszt37 kcal
-
15g tápiókaliszt54 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g almaecet0 kcal
Töltelék
-
55g köles208 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
43 kcal
-
100g növényi tej47 kcal
-
3g útifű maghéj9 kcal
-
10g cukor39 kcal
Gyümölcsös réteg
-
125g eper38 kcal
-
5g útifű maghéj19 kcal
Összesen
753
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
120g zabpehelyliszt485 kcal
-
155 kcal
-
40g rizsliszt146 kcal
-
60g tápiókaliszt215 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
100g víz0 kcal
-
1g almaecet0 kcal
Töltelék
-
220g köles832 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
171 kcal
-
400g növényi tej188 kcal
-
10g útifű maghéj38 kcal
-
40g cukor155 kcal
Gyümölcsös réteg
-
500g eper150 kcal
-
20g útifű maghéj76 kcal
Összesen
3009
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
7.2g zabpehelyliszt29 kcal
-
2.4g csicseriborsóliszt9 kcal
-
2.4g rizsliszt9 kcal
-
3.6g tápiókaliszt13 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
6g víz0 kcal
-
0.1g almaecet0 kcal
Töltelék
-
13.2g köles50 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
24g növényi tej11 kcal
-
0.6g útifű maghéj2 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
Gyümölcsös réteg
-
30g eper9 kcal
-
1.2g útifű maghéj5 kcal
Összesen
179
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 829.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 238.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
753
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3316.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 675 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 614 mg
-
Foszfor 1685 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 539.6 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 954.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 288 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 529 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
3009
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
120 g zabpehelyliszt
-
40 g csicseriborsóliszt
-
40 g rizsliszt
-
40 g olívaolaj
-
100 g víz
-
1 kk almaecet
Töltelék
-
1 bögre köles
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
400 ml növényi tej
-
2 ek útifű maghéj (vagy őrölt lenmag (valószínűleg e nélkül is működik, de én a biztonság kedvéért tettem bele))
Gyümölcsös réteg
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.
- 160 fokon kb. fél óra alatt megsütjük.
Töltelék
- A kölest jól átmossuk és beáztatjuk egy éjszakára hogy ne legyen keserű.
- A kölest feltesszük főni kétszeres vízben a citromlével, citromhéjjal és a cukorral. Ha elfőné a vizet maga alól, akkor pótoljuk.
- Ha puhára főtt, egy krumplinyomóval jól nyomkodjuk szét.
- Főzzük meg a vaníliapudingot is az utasítások szerint. Főzzük olyan sűrűre, amennyire csak tudjuk. Keverjük öszze a kölest a pudinggal, és tegyük bele a lenmagot is. Hagyjuk kihűlni.
- Ha megsült a tészta, kanalazzuk bele a "túrós" krémet, és tegyük be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Gyümölcsös réteg
- A gyümölcsöket vágjuk apró darabokra, és kevés vízzel tegyük fel főni. Ha szétfőtt, keverjünk hozzá lenmagot vagy útifűmajhéjat. (ettől besűrűsodik) Hagyjuk kicsit hűlni, majd öntsük ezt is a tortára. A tetejét ízlés szerint lehet még dekorálni további gyümölcsdarabokkal.
- Pihentessük a hűtőben néhány órát vagy egy éjszakát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 796
- Feltöltés dátuma: 2021. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sóczó Viktória
2 recept