r
Nosalty Logó

Pao de queijo - brazil sajtos pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Pao de queijo - brazil sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7158.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1585 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    4541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 3059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tejet, a sót és az olajat egy nagyobb lábasba tesszük, és összeforraljuk. Figyeljük, ha a tej elkezd buborékozni, mocorogni, húzzuk le a tűzről.
  2. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tápióka lisztet (vagy tápióka keményítőt. A kettő tulajdonképpen ugyanaz). ha jót akarunk magunknak, nem habverővel, hanem fakanállal dolgozunk.
  3. Egy ragacsos, nyúlós, ugyanakkor sűrű kulimászt fogunk kapni. A két tojást felverjük, és szépen beledolgozzuk a tésztába. Ha van dagasztógépünk, akkor ezt az egészet azzal csináljuk, sokkal egyszerűbb. Ha a tojásokat is felvette, hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot is.
  4. Vizes kézzel diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral borított tepsire tesszük.
  5. Betesszük a sütőbe, a hőfokot azonnal mérsékeljük 175 fokra, és 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha szép színe van, a külseje kopog, de beül nyúlik és üreges.
  6. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és azonnal megesszük. A maradékot betehetjük légmentesen záródó dobozba - pár napig tartja a formáját.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 19796
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 26.

Ajánló

A tésztába tehetünk fűszereket, vagy mártogathatjuk paradicsom, sajt, vagy bármilyen szószba. Szuper sör vagy borkísérő, és még langyosan, vajjal megkenve...ó jaj! :)

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Pao de queso, vagyis sajtos kenyér. Népszerű snack és reggeli Brazíliában. Engem mondjuk jobban emlékeztet a pogácsára, mint a kenyérre, bár az állaga más - kívül roppan, belül pedig forró és nyúlós. isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...