r
Nosalty Logó

Káposztalé leves székelyesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kicsitündér
Káposztalé leves székelyesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húsgombóchoz

Leveshez

Összesen 450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húsgombóchoz

Leveshez

Összesen 2700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húsgombóchoz

Leveshez

Összesen 50 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    774 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2094 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.8 g

Zsír

  • Összesen
    164.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    7219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11078.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2508 mg
  • Nátrium
    7302 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    4643.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1485 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12561 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 2700 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Húsgombóchoz

Leveshez

Elkészítés

Húsgombóchoz

  1. A darált húst sózzuk, fűszerezzük, az áttört fokhagymával keverve összegyúrjuk a tojással, majd diónyi gombócokat formázunk belőle.

Leveshez

  1. 2,5 l hideg vízben feltesszük főni a kisebb kockákra vágott disznóhúst.
  2. Megtisztítjuk a leveszöldséget, felkarikázzuk.
  3. A puhulófélben levő húshoz öntjük a káposztalé felét. Beledobjuk a hagymát. Felforrás után a zöldséget is beletesszük, kis ideig együtt főzzük, majd a húsgombócokat is beleteszegetjük.
  4. Amíg újra forr, elkészítjük a zsemleszínű rántást, amibe belekeverjük a tejfölt, a tejet, feleresztjük vízzel, és a levesünkhöz adjuk. Beleöntjük a többi káposztalevet is.
  5. Hozzáadjuk a feldarabolt disznóagyat, és felforraljuk. Borsozzuk.
  6. Sózni a végén célszerű, mert a káposztalé eleve sós. Ha nem lenne elég savanykás, akkor önthetünk még hozzá káposztalevet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 192
  • Össznézettség: 55582
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztalé leves székelyesen
Kicsitündér 5 recept

Karácsony előtti hagyomány a disznóvágás, így kedves ismerőseimmel arról cseverésztünk, hogy milyen ételeket esznek a disznótor idején. Bár jómagam városi lakos vagyok, amióta létezem, gyerekkoromban volt alkalmam megkóstolgatni ezen időszak tipikus főztjeit. Mi tagadás, a beszélgetés nyomán igencsak megkívántam egyet s mást, ezért szántam rá magam egy káposztalé leves elkészítésére, ami igen tartalmas tud lenni, mert a káposztalén kívül sok hús kerül bele. A disznót ölők váltig állítják, hogy a frissen nyert húsból egészen egyedien ízletesebb az étel, mint az üzletből beszerzett alapanyagokból, amit el is hiszek, de sajnos én csupán az utóbbi lehetőséggel élhetek.

Hozzávalók

Húsgombóchoz

Leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...