Sertés agyvelő
Leírás
A sertés agyvelő a belsőségek közé tartozik. A sertés agyvelő igazi ínyencfalat, bár sokan viszolyognak a fogyasztásától. A sertés agyvelő, mint általában a belsőségek vásárlásánál, ügyeljünk arra, hogy kizárólag frissen vásároljuk és rövid időn belül használjuk fel, mert rendkívül romlékony. Előkészítése során alaposan megmossuk, egy pár percre hideg vízbe áztatjuk, majd eltávolítjuk a rajta lévő vékony hártyát. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon a velőn csontszilánk. A sertés agyvelőt rendkívül változatosan használhatjuk fel, ehetjük sütve tojással, vagy pirítósra kenve, készülhet belőle vese velővel, de felhasználhatjuk pörkölt alapanyagaként is. Gyakran fogyasztják rántva is, illetve különböző húsok, például borda töltelékeként.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Rövid ideig hűtőben eltartható.
100g Sertés agyvelő
fehérjetartalom
10.28 g
zsírtartalom
2195005.167 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
78.36 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
282 mg
Nátrium
120 mg
Magnézium
14 mg
Kalcium
10 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.19 g
C vitamin
13.5 mg
Niacin - B3 vitamin
4.275 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.8 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
10.28 g
Zsír
telített zsírsav
2.079 g
egyszeresen telített zsírsav
1.659 g
többszörösen telített zsírsav
1.429 g
koleszterin
2195 g
ásványi anyagok
Kalcium
10 mg
Vas
1.6 mg
Magnézium
14 mg
Foszfor
282 mg
Nátrium
120 mg
Cink
1.27 mg
Réz
0.24 mg
Mangán
0.094 mg
Szelén
15.9 µg
szénhidrát
víz
78.36 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.155 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.275 mg
Niacin - B3 vitamin
4.275 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.8 mg
Folát
6 µg
B12 vitamin
2.19 µg
C vitamin
13.5 mg
B6 vitamin
0.19 g