Sertés agyvelő

Sertés agyvelő

Leírás

A sertés agyvelő a belsőségek közé tartozik. A sertés agyvelő igazi ínyencfalat, bár sokan viszolyognak a fogyasztásától. A sertés agyvelő, mint általában a belsőségek vásárlásánál, ügyeljünk arra, hogy kizárólag frissen vásároljuk és rövid időn belül használjuk fel, mert rendkívül romlékony. Előkészítése során alaposan megmossuk, egy pár percre hideg vízbe áztatjuk, majd eltávolítjuk a rajta lévő vékony hártyát. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon a velőn csontszilánk. A sertés agyvelőt rendkívül változatosan használhatjuk fel, ehetjük sütve tojással, vagy pirítósra kenve, készülhet belőle vese velővel, de felhasználhatjuk pörkölt alapanyagaként is. Gyakran fogyasztják rántva is, illetve különböző húsok, például borda töltelékeként.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Rövid ideig hűtőben eltartható.

100g Sertés agyvelő

fehérjetartalom

10.28 g

zsírtartalom

2195005.167 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

78.36 g

gramm sertés agyvelő?

Top ásványi anyagok

Foszfor

282 mg

Nátrium

120 mg

Magnézium

14 mg

Kalcium

10 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.19 g

C vitamin

13.5 mg

Niacin - B3 vitamin

4.275 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.8 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.28 g

Zsír

telített zsírsav

2.079 g

egyszeresen telített zsírsav

1.659 g

többszörösen telített zsírsav

1.429 g

koleszterin

2195 g

ásványi anyagok

Kalcium

10 mg

Vas

1.6 mg

Magnézium

14 mg

Foszfor

282 mg

Nátrium

120 mg

Cink

1.27 mg

Réz

0.24 mg

Mangán

0.094 mg

Szelén

15.9 µg

szénhidrát

víz

78.36 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.155 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.275 mg

Niacin - B3 vitamin

4.275 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.8 mg

Folát

6 µg

B12 vitamin

2.19 µg

C vitamin

13.5 mg

B6 vitamin

0.19 g

13 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...