A nagy vegyes pörkölt
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
167g marhalábszár213 kcal
-
83g sertéscsülök116 kcal
-
83g sertéslapocka197 kcal
-
42g sertésköröm63 kcal
-
4g sertésfarok11 kcal
-
8g sertésfül19 kcal
-
42g bárányhús111 kcal
-
42g sertés agyvelő53 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
9 kcal
-
167g vöröshagyma61 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
417g burgonya241 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
Összesen
1534
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
2000g marhalábszár2560 kcal
-
1000g sertéscsülök1390 kcal
-
1000g sertéslapocka2360 kcal
-
500g sertésköröm753 kcal
-
50g sertésfarok132 kcal
-
100g sertésfül222 kcal
-
500g bárányhús1335 kcal
-
500g sertés agyvelő635 kcal
-
600g füstölt szalonna3930 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
40g fűszerpaprika113 kcal
-
2000g vöröshagyma728 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
600g paprika98 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
5000g burgonya2888 kcal
-
0g só0 kcal
-
1200g száraz vörösbor984 kcal
Összesen
18384
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
12.5g marhalábszár16 kcal
-
6.2g sertéscsülök9 kcal
-
6.2g sertéslapocka15 kcal
-
3.1g sertésköröm5 kcal
-
0.3g sertésfarok1 kcal
-
0.6g sertésfül1 kcal
-
3.1g bárányhús8 kcal
-
3.1g sertés agyvelő4 kcal
-
3.7g füstölt szalonna24 kcal
-
3.1g gomba1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
12.5g vöröshagyma5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.2g zöldpaprika0 kcal
-
1.2g paradicsom0 kcal
-
3.7g paprika1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
31.2g burgonya18 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.5g száraz vörösbor6 kcal
Összesen
116
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 83.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2023.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1157 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 887.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 1065 micro
-
β-crypt 210 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 873 micro
Összesen
1534
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1162.9 g
Zsír
-
Összesen 999.2 g
-
Telített zsírsav 351 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 437 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 117 g
-
Koleszterin 14272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24286.6 g
-
Cink 232 mg
-
Szelén 1104 mg
-
Kálcium 2203 mg
-
Vas 134 mg
-
Magnézium 2086 mg
-
Foszfor 13887 mg
-
Nátrium 4615 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 947.6 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 143 mg
VÍZ
-
Összesen 10648.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1268 micro
-
B6 vitamin: 36 mg
-
B12 Vitamin: 108 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1530 mg
-
D vitamin: 878 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 22 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 347 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1481 micro
-
Kolin: 1828 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 578 micro
-
β-karotin 12786 micro
-
β-crypt 2520 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 10480 micro
Összesen
18384
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 32 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
-
2 kg marhalábszár
-
1 kg sertéslapocka
-
0.5 kg sertés agyvelő
-
0.6 kg füstölt szalonna
-
10 ek fűszerpaprika
-
2 kg vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
2 db zöldpaprika
-
2 db paradicsom
-
majoranna ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
5 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
1.2 l száraz vörösbor
Elkészítés
- A csülköket megtisztítjuk, kicsontozzuk, a körmöket, farkakat, füleket szintén megtisztítjuk, és a húsokkal együtt nagyobb kockákra vágjuk.
- A bográcsba tett felszeletelt szalonnának kisütjük a zsírját, és a sült szalonnát kiszedjük belőle. Az így nyert zsíradékban az apróra vágott hagymát tűz fölött aranysárgára sütjük.
- Mérsékeljük a tüzet, és a lapockák kívételével az összes húst (a csülökcsontokat is) a bográcsba tesszük, és folyamatos kevergetés közben fehéredésig pörköljük. Rászórjuk az őrölt paprikát, összekeverjük, ráöntjük a vörösbort, hozzákeverjük a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, és végül a fűszereket is.
- 60 perc főzés után beletesszük a lapockákat is, és csak annyira tüzelünk, hogy a pörkölt éppen csak mozogjon. Majdnem készre főzzük, ügyelünk arra, hogy ahogy a hús fő, úgy sűrűsödik a pörkölt, kevés vizet öntünk alá, akár többször is, szükség szerint sózzuk is.
- Hozzáadjuk a megmosott, felaprított gombát. További 20 perc főzés után adjuk hozzá a velőt, amivel 10-15 perc alatt készre főzzük.
- Elkészítettem: 123 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 83
- Össznézettség: 23845
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 03.
Ajánló
Köménymagos főtt burgonyával, kovászos uborkával kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha összejön a család, kell egy finom egytálétel, ami laktató és finom is.