Sertésfarok
Leírás
A sertés farkán túl sok ízletes húst ugyan nem találunk, azonban így is számos különböző étel készítéséhez felhasználhatjuk a konyhában. A leggyakrabban kocsonya, pörkölt, illetve különböző káposztás ételek ízesítésére használják, azonban a farokrész nem csak az ételek ízét teszi zamatosabbá, hanem állagukat is javítja, hiszen a farokból főzés közben természetes kocsonyásító anyagok főnek ki. Főzés előtt szükség szerint füstölhetjük, illetve általában a kocsonya elkészítése előtt szokták a farkat a többi belsőséggel és egyéb hússal együtt nyílt lángon megperzselni.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Sertésfarok
fehérjetartalom
17.75 g
zsírtartalom
97031.12 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
46.05 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
63 mg
Foszfor
50 mg
Kalcium
18 mg
Magnézium
8 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.37 g
Niacin - B3 vitamin
2.06 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.673 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.21 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17.75 g
Zsír
telített zsírsav
11.64 g
egyszeresen telített zsírsav
15.8 g
többszörösen telített zsírsav
3.68 g
koleszterin
97 g
ásványi anyagok
Kalcium
18 mg
Vas
0.99 mg
Magnézium
8 mg
Foszfor
50 mg
Nátrium
63 mg
Cink
2.31 mg
Réz
0.084 mg
Mangán
0.011 mg
Szelén
2.7 µg
szénhidrát
víz
46.05 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.21 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.11 mg
Niacin - B3 vitamin
2.06 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.673 mg
Folát
5 µg
B12 vitamin
0.88 µg
B6 vitamin
0.37 g