r
Nosalty Logó

Tejfölös-paradicsomos kerekrépaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös-paradicsomos kerekrépaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5648 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    304.4 g

Zsír

  • Összesen
    429.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10340.2 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2850 mg
  • Nátrium
    5544 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    5638.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    546 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1427 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 5876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    659 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst nagyobb darabokra vágjuk, a farkokat jól megtisztítjuk, megmossuk, és annyi vízben, ami ellepi, főni tesszük. Teszünk hozzá sót, pár szem borsot, babérlevelet és a felkarikázott vöröshagymát. Addig főzzük, míg a hús puha lesz.
  2. A savanyú répát egy másik fazékba (lehetőleg nagyobba, mint a húst) tesszük fel főni, annyi vízzel, ami ellepi. Ha a répa nagyon savanyú, hideg vízben mossuk ki főzés előtt.
  3. Ha a hús megpuhult, akkor átrakjuk a répához, a húslé egy részét is hozzáöntjük, együtt főzzük tovább.
  4. Amikor a répa is megpuhult, beleöntjük a paradicsomlevet, összeforraljuk.
  5. A tejfölből és lisztből habarást készítünk, és a leveshez szűrjük. Jól kiforraljuk, ízlés szerint sózzunk utána.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5039
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Ajánló

Frissen sült pogácsával vagy kenyérrel az igazi. Hideg helyen napokig eltartható, ismételt felmelegítés után is ízletes. Ez a mennyiség egy négy fős családnak 2-3 napra elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kerekrépát vagy tarlórépát Zalában és az Őrségben szívesen termesztik és hasznosítják. Viszont számos országban, köztük Magyarország nagy részén is csak takarmányozási célokra használják. Vas és Zala megyében savanyítással tartósítják (úgy savanyítják, mint a káposztát). A kerekrépa értékes vitaminokat (C, A, B1, B2) és ásványi anyagokat (kalcium, foszfor) tartalmaz. Számos felhasználási módja van, készülhet belőle tejfölös, paradicsomos vagy tejfölös-paradicsomos répaleves vagy főzelék friss vagy füstölt hússal, répás rétes vagy lepény. A Zala megyei Miklósfán évente megrendezik a kerekrépafőző versenyt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk