Tejfölös-paradicsomos kerekrépaleves
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
41 kcal
-
100g sertésfarok265 kcal
-
125g sertéslapocka295 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
63g paradicsomlé11 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
313g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1500g savanyított kerekrépa330 kcal
-
800g sertésfarok2117 kcal
-
1000g sertéslapocka2360 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2500g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
21.9g savanyított kerekrépa5 kcal
-
11.7g sertésfarok31 kcal
-
14.6g sertéslapocka34 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
7.3g paradicsomlé1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
36.4g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1292.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 704.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5648 micro
-
Lut-zea 42 micro
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 304.4 g
Zsír
-
Összesen 429.2 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 183 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10340.2 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 324 mg
-
Kálcium 1058 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 2850 mg
-
Nátrium 5544 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.6 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 5638.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 546 mg
-
D vitamin: 700 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 847 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1427 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 334 micro
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 659 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
-
150 dkg savanyított kerekrépa
-
1 kg sertéslapocka
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 dl tejföl
-
6 evőkanál finomliszt
-
4 szem bors
-
babérlevél ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2.5 l víz
Elkészítés
- A húst nagyobb darabokra vágjuk, a farkokat jól megtisztítjuk, megmossuk, és annyi vízben, ami ellepi, főni tesszük. Teszünk hozzá sót, pár szem borsot, babérlevelet és a felkarikázott vöröshagymát. Addig főzzük, míg a hús puha lesz.
- A savanyú répát egy másik fazékba (lehetőleg nagyobba, mint a húst) tesszük fel főni, annyi vízzel, ami ellepi. Ha a répa nagyon savanyú, hideg vízben mossuk ki főzés előtt.
- Ha a hús megpuhult, akkor átrakjuk a répához, a húslé egy részét is hozzáöntjük, együtt főzzük tovább.
- Amikor a répa is megpuhult, beleöntjük a paradicsomlevet, összeforraljuk.
- A tejfölből és lisztből habarást készítünk, és a leveshez szűrjük. Jól kiforraljuk, ízlés szerint sózzunk utána.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5090
- Feltöltés dátuma: 2012. november 21.
Ajánló
Frissen sült pogácsával vagy kenyérrel az igazi. Hideg helyen napokig eltartható, ismételt felmelegítés után is ízletes. Ez a mennyiség egy négy fős családnak 2-3 napra elegendő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kerekrépát vagy tarlórépát Zalában és az Őrségben szívesen termesztik és hasznosítják. Viszont számos országban, köztük Magyarország nagy részén is csak takarmányozási célokra használják. Vas és Zala megyében savanyítással tartósítják (úgy savanyítják, mint a káposztát). A kerekrépa értékes vitaminokat (C, A, B1, B2) és ásványi anyagokat (kalcium, foszfor) tartalmaz. Számos felhasználási módja van, készülhet belőle tejfölös, paradicsomos vagy tejfölös-paradicsomos répaleves vagy főzelék friss vagy füstölt hússal, répás rétes vagy lepény. A Zala megyei Miklósfán évente megrendezik a kerekrépafőző versenyt.