Savanyított kerekrépa

Savanyított kerekrépa

Leírás

A kerekrépa (tarlórépa) kinézetre és ízre egyaránt a retekhez hasonlít. Íze édeskés, enyhén csípős. A Földközi-tenger vidékén őshonos. Számos országban rendszeresen fogyasztják, máshol inkább csak takarmányként termesztik, hazánkban nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé. A kerekrépa fogyasztása rendkívül egészséges, fehérjében és szénhidrátban gazdag, vitamin-, illetve ásványi anyag tartalma magas. Éppúgy savanyíthatjuk ecetes lével, mint a káposztát. Savanyított állapotban fogyaszthatjuk magában, savanyúságként, illetve kitűnő alapanyaga savanyított leveseknek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Savanyított kerekrépa

fehérjetartalom

0.71 g

zsírtartalom

0.055 g

szénhidráttartalom

5.06 g

víztartalom

93.6 g

gramm savanyított kerekrépa?

Top ásványi anyagok

Nátrium

286 mg

Kalcium

22 mg

Foszfor

19 mg

Magnézium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.067 g

C vitamin

11.6 mg

Kolin

8.7 mg

Niacin - B3 vitamin

0.299 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.71 g

Zsír

telített zsírsav

0.008 g

egyszeresen telített zsírsav

0.005 g

többszörösen telített zsírsav

0.042 g

ásványi anyagok

Kalcium

22 mg

Vas

0.22 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

286 mg

Cink

0.2 mg

Réz

0.064 mg

Mangán

0.1 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

2.99 g

víz

93.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.027 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.023 mg

Niacin - B3 vitamin

0.299 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.142 mg

Folát

9 µg

Kolin

8.7 mg

E vitamin

0.02 mg

K vitamin

0.1 µg

C vitamin

11.6 mg

B6 vitamin

0.067 g

5 találat

Címlapról ajánljuk