Savanyított kerekrépa
Leírás
A kerekrépa (tarlórépa) kinézetre és ízre egyaránt a retekhez hasonlít. Íze édeskés, enyhén csípős. A Földközi-tenger vidékén őshonos. Számos országban rendszeresen fogyasztják, máshol inkább csak takarmányként termesztik, hazánkban nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé. A kerekrépa fogyasztása rendkívül egészséges, fehérjében és szénhidrátban gazdag, vitamin-, illetve ásványi anyag tartalma magas. Éppúgy savanyíthatjuk ecetes lével, mint a káposztát. Savanyított állapotban fogyaszthatjuk magában, savanyúságként, illetve kitűnő alapanyaga savanyított leveseknek.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Savanyított kerekrépa
fehérjetartalom
0.71 g
zsírtartalom
0.055 g
szénhidráttartalom
5.06 g
víztartalom
93.6 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
286 mg
Kalcium
22 mg
Foszfor
19 mg
Magnézium
8 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.067 g
C vitamin
11.6 mg
Kolin
8.7 mg
Niacin - B3 vitamin
0.299 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.71 g
Zsír
telített zsírsav
0.008 g
egyszeresen telített zsírsav
0.005 g
többszörösen telített zsírsav
0.042 g
ásványi anyagok
Kalcium
22 mg
Vas
0.22 mg
Magnézium
8 mg
Foszfor
19 mg
Nátrium
286 mg
Cink
0.2 mg
Réz
0.064 mg
Mangán
0.1 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
rost
2 g
cukor
2.99 g
víz
93.6 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.027 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.023 mg
Niacin - B3 vitamin
0.299 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.142 mg
Folát
9 µg
Kolin
8.7 mg
E vitamin
0.02 mg
K vitamin
0.1 µg
C vitamin
11.6 mg
B6 vitamin
0.067 g