Savanyított kerekrépa

Savanyított kerekrépa

Leírás

A kerekrépa (tarlórépa) kinézetre és ízre egyaránt a retekhez hasonlít. Íze édeskés, enyhén csípős. A Földközi-tenger vidékén őshonos. Számos országban rendszeresen fogyasztják, máshol inkább csak takarmányként termesztik, hazánkban nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé. A kerekrépa fogyasztása rendkívül egészséges, fehérjében és szénhidrátban gazdag, vitamin-, illetve ásványi anyag tartalma magas. Éppúgy savanyíthatjuk ecetes lével, mint a káposztát. Savanyított állapotban fogyaszthatjuk magában, savanyúságként, illetve kitűnő alapanyaga savanyított leveseknek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Savanyított kerekrépa

fehérjetartalom

0.71 g

zsírtartalom

0.055 g

szénhidráttartalom

5.06 g

víztartalom

93.6 g

gramm savanyított kerekrépa?

Top ásványi anyagok

Nátrium

286 mg

Kalcium

22 mg

Foszfor

19 mg

Magnézium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.067 g

C vitamin

11.6 mg

Kolin

8.7 mg

Niacin - B3 vitamin

0.299 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.71 g

Zsír

telített zsírsav

0.008 g

egyszeresen telített zsírsav

0.005 g

többszörösen telített zsírsav

0.042 g

ásványi anyagok

Kalcium

22 mg

Vas

0.22 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

19 mg

Nátrium

286 mg

Cink

0.2 mg

Réz

0.064 mg

Mangán

0.1 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

2.99 g

víz

93.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.027 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.023 mg

Niacin - B3 vitamin

0.299 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.142 mg

Folát

9 µg

Kolin

8.7 mg

E vitamin

0.02 mg

K vitamin

0.1 µg

C vitamin

11.6 mg

B6 vitamin

0.067 g

5 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...