Zöldség-wok Lakatos Márktól
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
445
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
889
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
62
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1425.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 678 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 556.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 644 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2486 micro
-
β-karotin 6492 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2119 micro
Összesen
445
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2851.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1356 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1112.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1287 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 291 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4972 micro
-
β-karotin 12984 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4239 micro
Összesen
889
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 342 micro
-
β-karotin 893 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát julienne-re (gyufaszál vékonyságúra) vágjuk. A hónaposretket, a chilit és az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Nagyobb darabokra felkockázzuk a tofut és a padlizsánt is. A zsenge zöldborsót kifejtjük a héjából.
- Egy wokba öntjük a frissen felvágott zöldségeket és a savanyított zöldségeket is. Külön edényben forró vízzel leöntjük az üvegtésztát, körülbelül 30 másodperc után leszűrjük. Nagy lángon feltesszük a wok-ot a tűzhelyre, és olívaolajon elkezdjük lepirítani a hozzávalókat.
- Amikor a zöldségek illatozni kezdenek, hozzáöntjük a sört, beleszórjuk a borsót, megszórjuk szezámmaggal, és beleöntjük az edénybe a leszűrt üvegtésztát is. Pár percig magas hőmérsékleten kevergetjük. Alaposan összeforgatjuk, sózzuk és borsozzuk.
- Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, viszont a répa még roppanós, hozzádobunk egy marék korianderzöldet.
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4290
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tálalás előtt egy fél lime levével meglocsoljuk a zöldség-wokot.