r
Nosalty Logó

Csülök- és körömpörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
pussycat
Csülök- és körömpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3536 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 708 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    253.9 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3707.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    5183 micro
  • β-crypt
    1178 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 3536 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    210 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A körmöt, farkot és a csülköt megtisztítjuk, ha kell, gázlángon még lepörzsöljük a szőrt (nekem szerencsém volt, nem kellett). A csülökről amennyire lehet, lefejtjük a húst, és nagyobb darabokra vágjuk. A körmöket kettévágjuk, a farkokat is 2-3 felé vágjuk.
  2. A hagymát, fokhagymát és a paprikákat feldaraboljuk, a paradicsommal együtt.
  3. Olajat hevítünk, és megsütjük a hagymát, majd a paprikákat és a fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk a pirospaprikákkal, beletesszük a húsokat, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha felforrt, kis lángra vesszük a tüzet, és lassan addig főzzük, amíg olyan puha nem lesz, hogy a csontról leválik. Ez kb. 2-3 óra. (Én kuktába raktam, és 1,5 óra kellett neki.)
  4. Főtt krumplit készítünk hozzá. Ennekkétféle módja lehetséges: 1. Vagy belefőzzük a pörköltbe, 20 perccel mielőtt gondolnánk, hogy a hús majdnem puha, beletesszük a hasábokra vágott krumplit, és készre főzzük az egészet. Ennek az előnye az, hogy a krumpli beveszi a finom pörkölt ízét. A hátránya pedig az, hogy ha marad az ételből vacsorára vagy másnapra, akkor a krumpli már nem olyan finom, ha melegítve van.2. Vagy külön, kissé sós vízben megfőzzük.
  5. Ecetes savanyúsággal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 115382
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Olyan gyönyörű, tisztára pörzsölt körmöket és farkokat kaptam az egyik hentesnél, hogy rögtön tudtam, hogy ez lesz a másnapi ebédünk. Semmi gondom nem volt a tisztogatással, ami általában elég sok időt igényel. A körmök pedig olyan aranyos kicsik voltak, tehát nagyon fiatal állat lehetett. Szóval meg is főztem, és a családom velem együtt nagy élvezettel cupákolta a finom husit a csontokról.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...