adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
125g sertésköröm188 kcal
-
63g sertésbőrke409 kcal
-
63g sertésfarok165 kcal
-
250g sertéslapocka590 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1431
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
500g sertésköröm753 kcal
-
250g sertésbőrke1638 kcal
-
250g sertésfarok662 kcal
-
1000g sertéslapocka2360 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
5729
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
19.5g sertésköröm29 kcal
-
9.7g sertésbőrke64 kcal
-
9.7g sertésfarok26 kcal
-
38.9g sertéslapocka92 kcal
-
9.3g sárgarépa3 kcal
-
7g fehérrépa4 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
2.3g fokhagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
222
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.3 g
Zsír
-
Összesen 114.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1389.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 355.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 453 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4425 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
1431
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 309.2 g
Zsír
-
Összesen 458.6 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 213 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5559 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 357 mg
-
Kálcium 682 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 2679 mg
-
Nátrium 1466 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1421.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1811 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 700 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 642 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17700 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 559 micro
Összesen
5729
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 289 micro
-
β-karotin 689 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertésköröm
-
25 dkg sertésbőrke
-
25 dkg sertésfarok
-
1 kg sertéslapocka
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 db vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
2 db szegfűszeg
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A hozzávaló húsokat jól megmossuk. 15 literes nagy fazékba tesszük, és felöntjük hideg vízzel.
- Ha felforr, leszedjük a habját, és beletesszük a sót. (Nálunk 3 ek só a mennyiség.) Addig szedegetjük a habot, amíg az összes fel nem jön a tetejére. Kislángra tesszük, és szépen lassan főzzük, hogy csak lassan forrjon.
- Megtisztítjuk a zöldségeket, fokhagymát és a borssal együtt hozzáadjuk. Megkóstoljuk, ha nem elég a só, pótoljuk.
- Legkevesebb forrástól számított 6 óra hosszat hagyjuk főni.
- Próbaképpen veszünk ki a léből, és hideg helyre tesszük. Ha húz, kocsonyásodik, levesszük a tűzről. Kicsit várunk, hogy leülepedjen.
- Kivesszük a húsokat és a bőrkét, és elosztjuk a tányérokba. A levet sűrű szitán átszűrjük, tetejéről a zsírt papírtörlővel leitatjuk.
- A levet rámerjük a tányérokra, és hideg helyen hagyjuk kihűlni.
- Másnap reggel már fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 44729
- Feltöltés dátuma: 2010. február 16.
Ajánló
Készülhet még fejből, vagy ki, milyen alkatrészből szereti. Nagyon jó ízt ad, ha füstölt húst teszünk bele, csak akkor vigyázzunk a sózással.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádjuk a kocsonyát, nem győzök télen készíteni. Ha eljön a hideg idő és a disznóölés, utána már főzöm is. Családunk férfi tagjainak napokig ez a reggelije vagy a vacsorája. Számunkra megunhatatlan. Osztozik rajta a család, ki melyik részét fogyasztja. Van aki a körmöt, farkat, jó magam pedig a levét, és a belefőzött szárazabb húst. Mikor szedem ki a fazékból a forró, megfőtt húst, bőrkét, odagyűlik a család, és csemegézik a forró holmit. Ebből az adagból 14-15 tányér kocsonya lesz.