r
Nosalty Logó

Kocsonya 6.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS15 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kocsonya 6.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1431
Kalória
77.3g
Fehérje
18.4g
Szénhidrátok
114.6g
Zsír
355.5g
Víz
354.3g
Koleszterin
4g
Rost
5.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5729 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    355.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.2 g

Zsír

  • Összesen
    458.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5559 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2679 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1421.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1811 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17700 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 5729 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    289 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávaló húsokat jól megmossuk. 15 literes nagy fazékba tesszük, és felöntjük hideg vízzel.
  2. Ha felforr, leszedjük a habját, és beletesszük a sót. (Nálunk 3 ek só a mennyiség.) Addig szedegetjük a habot, amíg az összes fel nem jön a tetejére. Kislángra tesszük, és szépen lassan főzzük, hogy csak lassan forrjon.
  3. Megtisztítjuk a zöldségeket, fokhagymát és a borssal együtt hozzáadjuk. Megkóstoljuk, ha nem elég a só, pótoljuk.
  4. Legkevesebb forrástól számított 6 óra hosszat hagyjuk főni.
  5. Próbaképpen veszünk ki a léből, és hideg helyre tesszük. Ha húz, kocsonyásodik, levesszük a tűzről. Kicsit várunk, hogy leülepedjen.
  6. Kivesszük a húsokat és a bőrkét, és elosztjuk a tányérokba. A levet sűrű szitán átszűrjük, tetejéről a zsírt papírtörlővel leitatjuk.
  7. A levet rámerjük a tányérokra, és hideg helyen hagyjuk kihűlni.
  8. Másnap reggel már fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 400 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Imádjuk a kocsonyát, nem győzök télen készíteni. Ha eljön a hideg idő és a disznóölés, utána már főzöm is. Családunk férfi tagjainak napokig ez a reggelije vagy a vacsorája. Számunkra megunhatatlan. Osztozik rajta a család, ki melyik részét fogyasztja. Van aki a körmöt, farkat, jó magam pedig a levét, és a belefőzött szárazabb húst. Mikor szedem ki a fazékból a forró, megfőtt húst, bőrkét, odagyűlik a család, és csemegézik a forró holmit. Ebből az adagból 14-15 tányér kocsonya lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!