r
Nosalty Logó

Kocsonya 6.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kocsonya 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5729 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.2 g

Zsír

  • Összesen
    458.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5559 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2679 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1421.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1811 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17700 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 5729 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    289 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávaló húsokat jól megmossuk. 15 literes nagy fazékba tesszük, és felöntjük hideg vízzel.
  2. Ha felforr, leszedjük a habját, és beletesszük a sót. (Nálunk 3 ek só a mennyiség.) Addig szedegetjük a habot, amíg az összes fel nem jön a tetejére. Kislángra tesszük, és szépen lassan főzzük, hogy csak lassan forrjon.
  3. Megtisztítjuk a zöldségeket, fokhagymát és a borssal együtt hozzáadjuk. Megkóstoljuk, ha nem elég a só, pótoljuk.
  4. Legkevesebb forrástól számított 6 óra hosszat hagyjuk főni.
  5. Próbaképpen veszünk ki a léből, és hideg helyre tesszük. Ha húz, kocsonyásodik, levesszük a tűzről. Kicsit várunk, hogy leülepedjen.
  6. Kivesszük a húsokat és a bőrkét, és elosztjuk a tányérokba. A levet sűrű szitán átszűrjük, tetejéről a zsírt papírtörlővel leitatjuk.
  7. A levet rámerjük a tányérokra, és hideg helyen hagyjuk kihűlni.
  8. Másnap reggel már fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 44729
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 16.

Ajánló

Készülhet még fejből, vagy ki, milyen alkatrészből szereti. Nagyon jó ízt ad, ha füstölt húst teszünk bele, csak akkor vigyázzunk a sózással.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a kocsonyát, nem győzök télen készíteni. Ha eljön a hideg idő és a disznóölés, utána már főzöm is. Családunk férfi tagjainak napokig ez a reggelije vagy a vacsorája. Számunkra megunhatatlan. Osztozik rajta a család, ki melyik részét fogyasztja. Van aki a körmöt, farkat, jó magam pedig a levét, és a belefőzött szárazabb húst. Mikor szedem ki a fazékból a forró, megfőtt húst, bőrkét, odagyűlik a család, és csemegézik a forró holmit. Ebből az adagból 14-15 tányér kocsonya lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...