r
Nosalty Logó

Kocsonya Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Kocsonya Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 915 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 915 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    324.2 g

Zsír

  • Összesen
    429 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5635.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2422 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    6305.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 5493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A csülköt és a körmöket tisztítsuk meg, alaposan mossuk meg a többi hússal együtt.
  2. A répát hámozzuk, a vöröshagymát és fokhagymát pucoljuk meg. Ezután mindent belerakunk egy jó nagy fazékba, és felöntjük hideg vízzel (kb. 5 liter, bőven lepje el).
  3. Felforraljuk, és a keletkező habot leszedjük. Fűszerezzük sóval, szemes borssal (a sóval óvatosan bánjunk, hiszen a füstölt hús is sós). Lefedjük, és nagyon alacsony hőfokon kb. 7-8 órán át főzzük. Ha kellő ideig főzzük, akkor fog megdermedni. A húsnak le kell válni a csontról. Nem szétfőzni kell, de olyan puhára, hogy könnyen ki lehessen szedni a csontokat!
  4. Ezután levesszük a tűzről, kiszedjük az alapanyagokat, és hűlni hagyjuk. Amikor a lé is kihűlt kicsit, akkor ha szükséges, óvatosan szedünk le a tetejéről a zsírból.
  5. Ízlés szerint elosztjuk a kicsontozott csülök és egyéb húsokat mély tányérokba. (A felkarikázott répából is teszünk mellé.)
  6. Ezután a levest leszűrjük, és a húsokra merjük, bőségesen. Majd hidegre tesszük dermedni, és kb. 3-4 óra múlva már fogyasztható.
  7. Kevés őrölt pirospaprikával megszórva, kenyérrel kínáljuk. De van, aki citrommal enyhén meglocsolva szereti.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 4423
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kocsonya Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A jó házi kocsonya titka a hosszú és lassú főzés, valamint a friss, jó minőségű kocsonyahús! Isteni téli fogás!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...