Kocsonya Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50g sertésköröm75 kcal
-
50g sertéscsülök69 kcal
-
50g sertésfül111 kcal
-
50g sertésfarok132 kcal
-
50g sertésbőrke328 kcal
-
83g sertéscomb152 kcal
-
833g víz0 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
20g fokhagyma27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
915
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
300g sertésköröm452 kcal
-
300g sertéscsülök417 kcal
-
300g sertésfül667 kcal
-
300g sertésfarok794 kcal
-
300g sertésbőrke1965 kcal
-
500g sertéscomb910 kcal
-
5000g víz0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5493
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
4g sertésköröm6 kcal
-
4g sertéscsülök6 kcal
-
4g sertésfül9 kcal
-
4g sertésfarok11 kcal
-
4g sertésbőrke26 kcal
-
6.7g sertéscomb12 kcal
-
66.9g víz0 kcal
-
1.1g sárgarépa0 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.6g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
73
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 71.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 939.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1051 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 984 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
915
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 324.2 g
Zsír
-
Összesen 429 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 198 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5635.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 770 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 2422 mg
-
Nátrium 1857 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 6305.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 641 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 542 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5907 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
5493
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg sertésköröm
-
30 dkg sertéscsülök
-
30 dkg sertésfül
-
30 dkg sertésfarok
-
30 dkg sertésbőrke
-
0.5 kg sertéscomb
-
5 l víz
-
1 db sárgarépa
-
3 db vöröshagyma
-
2 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 teáskanál bors
Elkészítés
- A csülköt és a körmöket tisztítsuk meg, alaposan mossuk meg a többi hússal együtt.
- A répát hámozzuk, a vöröshagymát és fokhagymát pucoljuk meg. Ezután mindent belerakunk egy jó nagy fazékba, és felöntjük hideg vízzel (kb. 5 liter, bőven lepje el).
- Felforraljuk, és a keletkező habot leszedjük. Fűszerezzük sóval, szemes borssal (a sóval óvatosan bánjunk, hiszen a füstölt hús is sós). Lefedjük, és nagyon alacsony hőfokon kb. 7-8 órán át főzzük. Ha kellő ideig főzzük, akkor fog megdermedni. A húsnak le kell válni a csontról. Nem szétfőzni kell, de olyan puhára, hogy könnyen ki lehessen szedni a csontokat!
- Ezután levesszük a tűzről, kiszedjük az alapanyagokat, és hűlni hagyjuk. Amikor a lé is kihűlt kicsit, akkor ha szükséges, óvatosan szedünk le a tetejéről a zsírból.
- Ízlés szerint elosztjuk a kicsontozott csülök és egyéb húsokat mély tányérokba. (A felkarikázott répából is teszünk mellé.)
- Ezután a levest leszűrjük, és a húsokra merjük, bőségesen. Majd hidegre tesszük dermedni, és kb. 3-4 óra múlva már fogyasztható.
- Kevés őrölt pirospaprikával megszórva, kenyérrel kínáljuk. De van, aki citrommal enyhén meglocsolva szereti.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4401
- Feltöltés dátuma: 2015. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A jó házi kocsonya titka a hosszú és lassú főzés, valamint a friss, jó minőségű kocsonyahús! Isteni téli fogás!