Bográcsos vegyespörkölt
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
100g marhalábszár128 kcal
-
150g sertéscsülök208 kcal
-
50g sertéslapocka118 kcal
-
50g sertésköröm75 kcal
-
50g sertésfarok132 kcal
-
50g sertésfül111 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
-
6 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
30g paprika5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g száraz vörösbor33 kcal
Összesen
1053
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
1500g sertéscsülök2084 kcal
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
500g sertésköröm753 kcal
-
500g sertésfarok1323 kcal
-
500g sertésfül1112 kcal
-
300g füstölt szalonna1965 kcal
-
20g fűszerpaprika56 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g száraz vörösbor328 kcal
Összesen
10528
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
14.7g marhalábszár19 kcal
-
22.1g sertéscsülök31 kcal
-
7.4g sertéslapocka17 kcal
-
7.4g sertésköröm11 kcal
-
7.4g sertésfarok19 kcal
-
7.4g sertésfül16 kcal
-
4.4g füstölt szalonna29 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
12.5g vöröshagyma5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.9g zöldpaprika0 kcal
-
2.9g paradicsom1 kcal
-
4.4g paprika1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.9g száraz vörösbor5 kcal
Összesen
155
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 70.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1276.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 415.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 699 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 547 micro
Összesen
1053
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 805.9 g
Zsír
-
Összesen 704.6 g
-
Telített zsírsav 242 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 322 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 88 g
-
Koleszterin 2780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12761.1 g
-
Cink 122 mg
-
Szelén 639 mg
-
Kálcium 1137 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 706 mg
-
Foszfor 6485 mg
-
Nátrium 3603 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 4152 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 734 micro
-
B6 vitamin: 16 mg
-
B12 Vitamin: 51 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 422 mg
-
D vitamin: 566 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 173 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 1136 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 407 micro
-
β-karotin 6992 micro
-
β-crypt 1266 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 5466 micro
Összesen
10528
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 76 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhalábszár
-
50 dkg sertéslapocka
-
50 dkg sertésköröm
-
50 dkg sertésfarok
-
50 dkg sertésfül
-
5 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db zöldpaprika
-
2 db paradicsom
-
majoranna ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
4 dl száraz vörösbor
Elkészítés
- A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk. A körmöket, farkakat, füleket szintén megtisztítjuk. A húsokat nagyobb kockákra(darabokra) vágjuk, természetesen a körmöket, füleket, farkakat is.
- A bográcsba tett felszeletelt szalonnának kisütjük a zsírját, és a sült szalonnákat kiszedjük belőle, félretesszük. Az így nyert zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát lassú tűz fölött aranysárgára sütjük.
- Mérsékeljük a tüzet, és a lapockák kivételével az összes húst (a csülökcsontotis) a bográcsba tesszük, és folyamatos kevergetés közben fehéredésig pörköljük. Rászórjuk az őrölt paprikát, összekeverjük, majd jöhet a vörösbor, a paprika, paradicsom, fokhagyma és a fűszerek.
- Egy órányi főzés után mehet bele a feldarabolt sertéslapocka, és annyira tüzeljünk, hogy a pörkölt éppen csak mozogjon. Készre főzzük, ügyelve arra, ahogy fő a hús, úgy sűrűsödik a pörkölt, kevés vizet öntünk hozzá, akár többször is, szükség szerint sózzuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 90738
- Feltöltés dátuma: 2012. május 19.
Ajánló
Friss kenyérrel, salátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Leírhatatlan hangulata van bográcsozásnak. Amíg az étel fő, lehet beszélgetni, kvaterkázni, játszani, de nem szabad elfelejtkezni a tűzről sem. Égjen a tűz, de ne gyújtsuk fel a fél falut. Égjen a tűz, de ne égjen le az étel, mert akkor mi is égünk.