r
Nosalty Logó

Bográcsos vegyespörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Bográcsos vegyespörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 10528 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 1053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    805.9 g

Zsír

  • Összesen
    704.6 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    322 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    2780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12761.1 g
  • Cink
    122 mg
  • Szelén
    639 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    6485 mg
  • Nátrium
    3603 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    4152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    566 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    173 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    407 micro
  • β-karotin
    6992 micro
  • β-crypt
    1266 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5466 micro
Összesen 10528 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk. A körmöket, farkakat, füleket szintén megtisztítjuk. A húsokat nagyobb kockákra(darabokra) vágjuk, természetesen a körmöket, füleket, farkakat is.
  2. A bográcsba tett felszeletelt szalonnának kisütjük a zsírját, és a sült szalonnákat kiszedjük belőle, félretesszük. Az így nyert zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát lassú tűz fölött aranysárgára sütjük.
  3. Mérsékeljük a tüzet, és a lapockák kivételével az összes húst (a csülökcsontotis) a bográcsba tesszük, és folyamatos kevergetés közben fehéredésig pörköljük. Rászórjuk az őrölt paprikát, összekeverjük, majd jöhet a vörösbor, a paprika, paradicsom, fokhagyma és a fűszerek.
  4. Egy órányi főzés után mehet bele a feldarabolt sertéslapocka, és annyira tüzeljünk, hogy a pörkölt éppen csak mozogjon. Készre főzzük, ügyelve arra, ahogy fő a hús, úgy sűrűsödik a pörkölt, kevés vizet öntünk hozzá, akár többször is, szükség szerint sózzuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 90738
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Ajánló

Friss kenyérrel, salátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Leírhatatlan hangulata van bográcsozásnak. Amíg az étel fő, lehet beszélgetni, kvaterkázni, játszani, de nem szabad elfelejtkezni a tűzről sem. Égjen a tűz, de ne gyújtsuk fel a fél falut. Égjen a tűz, de ne égjen le az étel, mert akkor mi is égünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...