Velővel töltött sertéskaraj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dr. Nicole
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
6g sertészsír51 kcal
-
163g sertés rövidkaraj270 kcal
-
100g sertés agyvelő127 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fűszersó0 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
Összesen
489
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23g sertészsír203 kcal
-
650g sertés rövidkaraj1079 kcal
-
400g sertés agyvelő508 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g fűszersó0 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
Összesen
1952
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1.3g sertészsír11 kcal
-
36.7g sertés rövidkaraj61 kcal
-
22.6g sertés agyvelő29 kcal
-
5.6g tv-paprika1 kcal
-
5.6g paradicsom1 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g fűszersó0 kcal
-
22.6g padlizsán5 kcal
Összesen
110
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 2304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1828.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 672 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 341.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
489
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186 g
Zsír
-
Összesen 114.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 9217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7312.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 2687 mg
-
Nátrium 3904 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1364.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 674 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 543 micro
Összesen
1952
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 413 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 145 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
1.5 ek sertészsír
-
40 dkg sertés agyvelő
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db padlizsán
Elkészítés
- Először is kicsit kiklopfoljuk a karajokat, majd lesózzuk, borsozzuk, teszünk rá egy kis sertés fűszersót (vagy ki milyet szeret), és félretesszük.
- Nagyjából fél evőkanál sertészsíron feltesszük pirítani a vöröshagymát. Én meg szoktam sózni. Ha már megüvegesedett, mehet rá az apró kockákra vágott fehér paprika és paradicsom. Erre ismét egy kis só, esetleg bors.
- Ha ezek jól összesültek, rátehetjük az előzőleg megtakarított, lehártyázott velőt. Bizton állíthatom, ha nem lesz tökéletes a hártyázás, attól még a velő isteni finom lesz :) Bár persze lehet ezért bizonyos szakácsok megköveznének, de ezt tapasztalatból írom.
- Nos, a velőre jöhet még só és bors. Ezt sütjük, amíg kész nem lesz. Nagyjából 10 perc alatt megvan.
- Amikor kész, kanalanként beletöltjük a karajokba, illetve én egy lesózott padlizsánt is a karajok mellé raktam, mert túl sok lett a velő. A padlizsánról nem pucoltam le a héját.
- Ha készen vagyunk a töltéssel, kikenünk egy tepsit a zsírral, feltekerjük a karajokat, és szép sorjában belepakoljuk a padlizsánnal együtt. Lefedjük a tepsit, és mehet a sütőbe. Körülbelül másfél órát sütjük lefedve 180 fokon alul-felül sütésnél, utána levesszük a fedőt/fóliát, és 10 percet pirítjuk, hogy a húsok szép pirosas színt kapjanak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 2288
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 24.
Ajánló
Mi sült krumplival, rántott hagymakarikával, pfefferoni paprikával és chutney-val fogyasztottuk. Nagyon finom volt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dr. Nicole
35 recept
Régen nagyon sok velővel töltött rántott húst ettem mindenféle éttermekben. Amikor legutóbb elmentem a henteshez, megláttam a velőt, és gondoltam, itt az alkalom, hogy én is elkészítsem otthon. Csak nem rántva ;) Amennyire féltem az elkészítésétől, olyannyira egyszerűre sikeredett. Mindenkinek szívesen ajánlom!