r
Nosalty Logó

Velővel töltött sertéskaraj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dr. Nicole
Velővel töltött sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1952 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 489 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    9217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7312.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2687 mg
  • Nátrium
    3904 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 1952 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    145 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is kicsit kiklopfoljuk a karajokat, majd lesózzuk, borsozzuk, teszünk rá egy kis sertés fűszersót (vagy ki milyet szeret), és félretesszük.
  2. Nagyjából fél evőkanál sertészsíron feltesszük pirítani a vöröshagymát. Én meg szoktam sózni. Ha már megüvegesedett, mehet rá az apró kockákra vágott fehér paprika és paradicsom. Erre ismét egy kis só, esetleg bors.
  3. Ha ezek jól összesültek, rátehetjük az előzőleg megtakarított, lehártyázott velőt. Bizton állíthatom, ha nem lesz tökéletes a hártyázás, attól még a velő isteni finom lesz :) Bár persze lehet ezért bizonyos szakácsok megköveznének, de ezt tapasztalatból írom.
  4. Nos, a velőre jöhet még só és bors. Ezt sütjük, amíg kész nem lesz. Nagyjából 10 perc alatt megvan.
  5. Amikor kész, kanalanként beletöltjük a karajokba, illetve én egy lesózott padlizsánt is a karajok mellé raktam, mert túl sok lett a velő. A padlizsánról nem pucoltam le a héját.
  6. Ha készen vagyunk a töltéssel, kikenünk egy tepsit a zsírral, feltekerjük a karajokat, és szép sorjában belepakoljuk a padlizsánnal együtt. Lefedjük a tepsit, és mehet a sütőbe. Körülbelül másfél órát sütjük lefedve 180 fokon alul-felül sütésnél, utána levesszük a fedőt/fóliát, és 10 percet pirítjuk, hogy a húsok szép pirosas színt kapjanak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2247
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 24.

Ajánló

Mi sült krumplival, rántott hagymakarikával, pfefferoni paprikával és chutney-val fogyasztottuk. Nagyon finom volt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Velővel töltött sertéskaraj
Dr. Nicole 35 recept

Régen nagyon sok velővel töltött rántott húst ettem mindenféle éttermekben. Amikor legutóbb elmentem a henteshez, megláttam a velőt, és gondoltam, itt az alkalom, hogy én is elkészítsem otthon. Csak nem rántva ;) Amennyire féltem az elkészítésétől, olyannyira egyszerűre sikeredett. Mindenkinek szívesen ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...