r
Nosalty Logó

Bánffy borda

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Bánffy borda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1991 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 497 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    6506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3435.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 1991 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsok mindkét oldalát megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A sertés agyvelőt langyos vízbe áztatjuk ½ órára. A vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük. A velő hártyáját lehúzzuk (leöblítjük) és rátesszük a megdinsztelt hagymára, sózzuk, borsozzuk, az apróra vágott fokhagymával és egy csipet majoránnával ízesítjük. Fedő alatt készre pároljuk (melegen tartjuk).
  3. A húsokat lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát megsütjük. Melegen tartjuk.
  4. Forró olajon tükörtojást készítünk (csipetnyi sóval ízesítjük).
  5. Tálaláskor a tányérokra a sült húst tesszük, a húsra a hagymás velőt terítjük, majd ráhelyezzük a tükörtojást. Hasábburgonyával, krokettel, rösztivel, pároltrizzsel kínálhatjuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 42135
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Ajánló

Savanyúságot vagy salátát adunk mellé. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Bánffy György népszerű színész és szenvedélyes vadász volt. Urbánus legendák szerint Ő készítette, mások szerint kedvenc étele volt, és nem bordából, hanem májból szerette. Mindegyik elképzelhető, hiszen a vadászok és a színészek is ínyencek. Legenda vagy sem, ezt az ételt érdemes elkészíteni és megkóstolni! Nem beszélve arról, hogy a drága férjecském nagy kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...