Böllérmáj Mikibácsitól
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mikibácsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Pácolás
-
125g sertésmáj168 kcal
-
75g sertés agyvelő95 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
10g paprikakrém0 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
1g só0 kcal
Elkészítés
Összesen
335
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Pácolás
-
500g sertésmáj670 kcal
-
300g sertés agyvelő381 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
40g paprikakrém0 kcal
-
1g borsikafű3 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
-
4g só0 kcal
Elkészítés
Összesen
1337
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Pácolás
-
47.3g sertésmáj63 kcal
-
28.4g sertés agyvelő36 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g majoranna1 kcal
-
0.2g fekete bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
3.8g paprikakrém0 kcal
-
0.1g borsikafű0 kcal
-
9.5g tej5 kcal
-
1.9g sertészsír17 kcal
-
0.4g só0 kcal
Elkészítés
Összesen
125
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 2027 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1418.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 165 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 34 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 8128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
335
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 142.4 g
Zsír
-
Összesen 68.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 8109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5675.6 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 312 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 125 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 2324 mg
-
Nátrium 2402 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 660 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32526 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 137 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 90 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1104 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 32510 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
1337
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3080 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 3079 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Pácolás
-
500 g sertésmáj
-
300 g sertés agyvelő
-
3 g majoranna
-
2 g fekete bors
-
1 g oregánó
-
1 g borsikafű
Elkészítés
Elkészítés
Pácolás
- A sertésmájat felkockázzuk. Rászórjuk a kukorica-italport (ha nem vagyunk tejérzékenyek, akkor ráöntünk egy deci tejet). Hozzákeverjük a finomra vágott hagymát és a fűszereket. Sózzuk, én ezt itt az erősen sós fűszerpaprika krém hozzákeverésével oldottam meg.
Elkészítés
- Serpenyőben evőkanálnyi sertészsírt olvasztunk, ráöntjük a májat a páccal együtt. Kevés vízzel felöntjük, és főzzük 8-10 percig.
- Kiveszünk egy májdarabot, elvágjuk. Ha a vágási felület már csak egy kicsit piros, akkor a serpenyőbe tesszük a velőt is, és homogénre keverjük. Kóstolással ellenőrizzük, szükség esetén utánsózzuk. Még öt percet óvatosan rotyogtatjuk. Tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 12757
- Feltöltés dátuma: 2017. július 13.
Ajánló
A májat érdemes egy nappal az elkészítés előtt bepácolni. Igazi gyors és erősen laktató étel, bográcsban nagyobb társaságnak is villámgyorsan elkészíthető. Soproni kékfrankos, egri bikavér vagy hasonló kaliberű masszívabb vörösbor fogyasztása javallott hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Mikibácsi
42 recept
A májételek egyik királya a velővel besűrített kapuvári böllérmáj. Gyors, egyszerű, masszív szaftja miatt főtt krumplival vagy puha kenyérrel is kiváló. Ilyenkor nyáron megkoronázhatjuk hideg kovászos ubival.