r
Nosalty Logó

Velővel töltött rántott hús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fonott Kalács
Velővel töltött rántott hús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

töltelékhez

húshoz, sütéshez

968
Kalória
72.9g
Fehérje
47.7g
Szénhidrátok
51.6g
Zsír
284.9g
Víz
2.5kg
Koleszterin
2.3g
Rost
1.8g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

töltelékhez

húshoz, sütéshez

Összesen 968 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

töltelékhez

húshoz, sütéshez

Összesen 3868 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

töltelékhez

húshoz, sütéshez

Összesen 206 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2417.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    284.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 968 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.5 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    9950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9671.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    3918 mg
  • Nátrium
    4479 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 3868 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

töltelékhez

  1. A sertéscombot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Nagyon óvatosan egy éles késsel belehasítunk egy lyukat, hogy tasak legyen belőle. Sózzuk, majd félretesszük.
  2. Megtisztítjuk a velőt a hártyától és a csontszilánkoktól. Megpucoljuk a fokhagymát.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd megpirítjuk rajta a velőt, és hozzáadjuk a fűszereket: reszelt fokhagyma, majoránna, petrezselyem, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors. Sűrűn kevergetjük, addig sütjük, amíg egyenletes, szürke krém lesz belőle.
  4. A hús-zsákokba kanalazzuk a velőt, óvatosan, el ne szakadjon, majd a szájukat átszúrjuk fogpiszkálóval, így nem folyik ki a velő.
  5. Melegítjük az olajat. Bepanírozzuk a húst, majd forró olajban pirosra sütjük, papírral bélelt tálcán lecsöpögtetjük.
  6. Tálalás előtt ne felejtsük el kihúzni a fogpiszkálókat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 30 perc

Nagyon furcsállom, hogy milyen kevés recept van fent velővel, pedig olyan finom, és annyi jó dolgot lehet vele csinálni. Én most egy rántott husit sütöttem velővel töltve. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de megérte.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!